måndag 4 juli 2016

Det blir en dag på stranden..... Tilos

Vaknade först av alla och tog min morgonpromenad..... ~Tomas Ledin

Lite den känslan när jag vaknade vid 5-tiden och såg det rosa ljuset. Låg kvar en stund tills jag kom på att jag faktiskt kunde gå ut och fota. Då hade solen redan gått upp över horisonten men det var så vackert och stilla och sitta nere på stranden och se solen stiga.

Bilderna är helt oredigerade för den som undrar.
Vy mot Livadia, stranden heter också Livadia.

Vy åt andra hållet. Inte så många solstolar. Yannis som vi bor hos har ett 20-tal som man får använda gratis om man bor hos honom eller äter i hans restaurang. Jättegod mat på den restaurangen, vi åt lunch där nästan varje dag förra året vi var här och i år också.

Vy från vår balkong. Ca 30 meter till havet. Så härligt att somna och vakna till ljudet från havet.

Tilos är en liten ö i Dodekaneserna och det bor 7-800 personer här. En väldigt lugn ö och det passar oss perfekt. Huvudstaden heter Megalo Chorio och ligger ett par mil bort. Vi bor i Livadia, turistorten och det är hit man kommer när man åker med färjan till Pireus eller Rhodos eller katamaranen till Rhodos eller Kos. Det går inte båtar varje dag så man får planera sin vistelse  utifrån det. 

Vi var här förra året eftersom vi hört så mycket positivt om ön av Åse och Lasse och nu är vi  här igen. Lite fler dagar den här gången. 

2 kommentarer:

  1. Åh så mysigt. Hoppas på bra besked för dig när ni kommer hem. Bamsekram Di

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Di. Vi har det jättebra. Jag mår bra och funderar inte så mycket just nu. Bamsekramar till dig ockå <3

      Radera