lördag 2 juli 2016

Många nya ord....


Många nya ord jag får lära mig. Teratom fick jag lära mig när jag var på Danderyds sjukhus akutmottagning. 

Veckan efter när jag var på Gynakuten sa läkaren att det kunde man inte veta innan man gjort en mikroskopisk analys. Hon ville för övrigt inte ge någon som helst diagnos utan ställde en massa frågor och gjorde ett ultraljud. Bekräftade att det finns en cysta på ca 10 cm i diameter men ville ha en "second opinion" innan hon ville säga nåt. 

De tog blodprover och när jag frågade när jag skulle få svar sa hon att om de hittade nåt skulle de höra av sig annars inte. Kan ni inte meddela mig i vilket fall frågade jag. Nej, de resurserna har vi inte. Hur svårt kan det vara att skicka ett sms? När det handlar om prover som CA-125 och CEA (cancermarkörer) som jag förstod att det gjorde, tycker jag nog att man som läkare bör vara mer lyhörd även om den här typen av cystor oftast är godartade.

Frågade läkaren om jag kunde åka till Grekland om en vecka som planerat. På det säger jag PASS svarade hon. 

Kände mig nästan gråtfärdig när jag gick därifrån. Nog jobbigt att först hamna på akuten. En veckas ovisshet av vad de hittat, sen jobbigt bemötande av läkaren. 

Kände mig rätt sänkt efter besöket så jag rådgjorde med en person och kände mig lugnare efter det. Bestämde mig för att jag åker till Grekland och badar i Medelhavet, så länge ingen förbjuder mig att åka. 

I onsdags var jag på ultraljud nr 2 och fick träffa en trevlig och bra gynekolog. Läkaren hade skrivit misstänkt dermoid och gynekologen bekräftade det. En tvillingcysta alltså. Hon kunde även se att blodproverna inte visade nåt. 

Nu ska svaren tillbaka till läkaren så de är bara att avvakta vad de vill göra. Operera kanske. Vill nog inte ha den kvar. Känns inte som om den hör hemma i min kropp. 

2 kommentarer:

  1. Håller tummar och tår för att det blir bra ❤️kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Di, jo det blir bra, är bara lite frustrerad över läkaren som inte hör av sig. Hon borde väl förstå att jag är orolig och vill veta. Tack för din omtanke. Kram <3

      Radera