lördag 1 oktober 2016

En månad senare

Idag firar vi en månad med vår stuga. Vi trivs verkligen bra här och det känn  helt rätt. Har varit här varenda helg i september. Här kommer ett knippe bilder från vår första månad här.

Första helgen var det mycket fixande med att skruva möbler och få till så att vi kunde vara här hela familjen. En bäddsoffa i vardagrummet fyller sin funktion.


 Två sängar i vardera sovrummen uppe. Vi sover i det med röda tapeter och grönt golv. Att tapetsera i det rummet står ganska högt på listan över vad som ska göras i vinter.

 Mysigt med kakelugnen och dottern bidrog med sin gamla TV.  Här har vi satt värmeljus i kakelugnen, blir "riktig" eld när det blir kallare ute.

 Fin vy utanför fönstret med äppelträden.

 Andra helgen var vi här hela familjen och då blev det förutom gräsklippning, lite rensning av träd och buskar utan plockades både äpplen, lingon, blåbär, svamp och plommon. Känns lyxigt att ha så mycket ätbart på och nära tomten.

 Kompostkvarnen vi hade sen förut hade dött så det fick bli en ny sådan från Biltema. Kan rekommendera den, effektiv och bra med  uppsamlare. Bra att kunna kompostera kvistar osv, det går betydligt snabbare när de är finfördelade.

 Bernt har flyttat några syrenbuskar från framsidan så att de kan bilda en häck framför dörren till vedboden och bli vindskydd för trädgårdsmöbeln som står där.

 Pallkragarna som säljaren lämnade står nu på framsidan vid fruktträden och vi ska odla i dem nästa sommar.

 En murgröna har fått en plats bredvid bron. Förhoppningsvis ska den bli stor och växa uppför förstukvisten.

 Äppelmos från våra egna äppelträd. Vi  har ansat äppelträden ockå som var rätt vildvuxna.

 Eftersom vi köpt så många lökar så blev det en rabatt framför huset där det ska blomma till våren.

 Trattkantareller har jag plockat varje  helg i skogen ovanför huset. Tyvärr inte den här helgen. Törs/orkar inte gå ut i skogen med min nyopererade mage, men jag är väldigt sugen.....

 Här står vi längst bort på tomten och då ser inte huset så stort ut..... 5000 kvm är rätt stort :)

2 kommentarer:

  1. Åh, vad ni kommer ha det bra där! Roligt att se.

    SvaraRadera
  2. Fint! Vi köpte också soffan till Klitten men utan divan. Sover gott i den ��bra att sitta i med. Kram

    SvaraRadera