Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen.... ??!!!

37 dar senare eller nåt sånt.....

Tiden går fort och jag kommer mig inte för att lägga upp några bilder här. Skyller lite på mitt eksem som tog musten ur mig, har inte tränat heller sen i början av april.

När det gäller allergi/eksem så har jag gjort två allergitester och nu vet jag i alla fall ett antal saker som jag INTE är allergisk emot. Som t.ex mjölk, ägg, fisk, vete, sojaböna och jordnöt, inte pollen och sånt heller.... hade en teori om mjölkprotein men det var det inte som tur är.

Min senaste!! teori är mögelostar och jag har blivit mycket bättre sen jag undvikit det. Fast nåt mera är det också eftersom jag fått lite nya prickar senaste dagarna. Men det är ungefär 10% nu mot när det var som värst.

Helgen har varit lugn och skön, igår var vi en sväng till Täby centrum, shoppade lite, nya skor bl.a till både B och mig.

Idag tänkte vi åka till Uppsala och hälsa på sonen och E men sonen jobbade så det blev inget av med det.

Vi fick besök istället av våra fd grannar som var ute på långpromenad, efter lite fika så följde vi med dem på deras fortsatta promenad, det blev 9640 steg för vår del, varav 7397 (73 minuter) aerobicssteg, en helt godkänd promenad.

Vi gick vägen ner till Valsjön när jag hittade murklor vid vägkanten, A & B tog hand om dem och lovade en middag med murkelsås i juni :) Ska bli gott. Har inte hittat murklor här nere förut, bara uppe i Jämtland.
Vitsipporna blommar så fint, det är så fantastiskt fint när skogen är full av dem.

Så här fin är vår gata nu med alla blommande körsbärsträd. Lite mulet när vi kom hem vi stod under ett träd en stund på vägen hem för att undvika en regnskur.

Vår Forsythia utanför bron blommar så här fint.

... och vårt fina Blodplommonträd är fullt med blommor. Förra året tror jag det var ca 3 blommor för de frös bort.

Mera plommonblommor.....

... och en bild på hela trädet....

Så här ser det ut när B tvättar bilen och jag sitter kvar inuti.... fina mönster på rutorna....

.... och har man inget annat att göra kan man ju alltid leka med kamera och telefon. Blev en lite kul bild tycker jag.

Snart måndag igen och en ny arbetsvecka. Förra veckan var jag på jobbet varje dag!! väldigt ovanligt brukar försöka jobba hemma nån dag i veckan men just nu är det så mycket möten i projektet jag är med på fast det är kul också :)

Önskar alla en fantastisk vecka och så lovar jag att uppdatera lite oftare :)

Kommentarer

  1. ja säger samma sak :) fantastiskt vackra blombilder :) och tänk om allt blir plommon :) muuuuums...marmelad...säger jag..och romplommon...mmmm....nä...jag har ätit lunch ;) Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....