söndag 24 maj 2009

Äppelblom & jämtlandsbilder

På väg hem från Östersunder nu, har hunnit med en del i helgen.
Första stoppet i Uppsala där äppelträden? blommar så här fint på gården där sonen och flickvännen bor.
Både rosa.....
.... och vita.....
När vi kom till Matfors utanför Sundsvall så spöregnade det och var så häftigt ljus på himlen så vi stannade och tog lite bilder, jag inifrån bilen, se ovan och B var ut och fotade. Ser lite surrealistiskt ut. Häftigt.....
Nästa foto-stopp i Djurikan ca2 mil från Östersund var det en spegelblank sjö som måste förevigas.. :)
Torsdag var vi ute på en långpromenad först på dan, sen åkte vi en sväng ut till Römyra via Frösön, så fint med himlen och fjällen i bakgrunden. Som Jämtlandslaggan, blå himmel, vita fjäll och gröna skogar.
Kabbeleka...
Per i Backen, eller Backskärvfrö eller "tjäladuppen" vad man nu väljer att kalla den.....

Vår sightseeingtur fortsatte ut till Andersön, det är fint runt Storsjön....

.... mera Andersön.....

Förutom det så har jag varit hos min mamma i två dar, Bernt har fixat lite i sin mammas stuga, målat fönsterbågar bl.a... uppvaktat yngsta brorsonen som fyllde 3 år och blev jätteglad över sitt krocketspel. Varit ute och kollat på alla jänkare som cruisat runt stan, försökt få ordning på svärmors dator som bestämt sig för att vara jätteseg, nu tar den 3 minuter att starta istf 30 så det är ju en förbättring. Sen håller jag på och övertar B's förkylning som han har använt klart nu, vaknade med ont i halsen igårmorse - har inte tid med sånt. Får väl ta en rejäl whisky när jag kommer hem :)

Borta bra men hemma bäst :)

3 kommentarer:

 1. Vilka bilder! Vilken reklam för Storsjöbygden bl a! Och tänk att ett äppelträd kan se ut så! Det bör bli hyfsat många äpplen!

  SvaraRadera
 2. fantastiska kort, och så fick jag en mystisk längtan till vidden ;)
  kram och krya på er!

  SvaraRadera
 3. jo, trädet vid Djurikasjön har jag fotat men från en annan vinkel, nu fick jag namnet på platsen med :) Tack för det!

  SvaraRadera