torsdag 4 mars 2010

Shopping mm


Oj, har haft jobb mest hela dan. fick ett litet blixtjobb igårkväll med att översätta delar av ett dokument från engelska till svenska. Översättningen var delvis påbörjad med ett översättningsprogram men det blir ju lite kul ibland, som t.ex Hardware (hårdvara) var översatt till Hudkräm, den kopplingen förstår jag inte. Var klar till lunch med det sen fick jag en bit till också.

Apropå översättningsprogram så brukar min mamma få brev från USA från ättlingar till henne som bodde på gården där jag är uppväxt. Hon tog sina fem barn och utvandrade till USA i början av förra seklet. I varje fall så blir det roligt när Douglas använder sitt översättningsprogram, vi funderade länge vad destillationsapparat hade för betydelse. Passade inte in i sammanhanget, men det är Still (fortfarande) som översätts så.

Idag har vi varit och inhandlat tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin till lägenheten. Får det levererat och installerat nästa vecka. Perfekt när vi bor på trejde våningen. Sen blev det en tur till IKEA också, handlade stativ och plastbackar till klädkammaren och ett par mattor till hallen. Det kommer att bli jättefint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar