Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarprojekt....

Nu börjar mitt sommarprojekt, det ska bli jättekul. Passar bra att utnyttja tiden på hotellrummet till det. Den här veckan har varit en tecknar- och målarvecka, passar ju bra ett regnigt Köpenhamn. De föregående mycket foto kombinerat med promenerande.

I våras hittade jag en kurs i iPhone-programmering på distans, anmälde mig fast tiden gått ut och kom in, kanske tack vare högskoleprovet jag gjorde.

I måndags så började kursen så jag har anmält mig som utvecklare för iPhone hos Apple, så jag får tillgång till programvaror osv.

Men.... nåt fattas ju.... man får ju såklart bara utveckla för Apple på Mac-OS, och Mac-OS kör man ju på en Mac, om nån undrar så är Mac-OS Apples motsvarighet till Windows.

I måndagskväll beställde jag en Mac Book Pro från Apple, tisdag morgon var den klar för leverans, och den ska komma imorgon. Snabbt jobbat.

I Köpenhamn är det som sagt regnigt. Förvånade mig själv med att ta med ett paraply när jag åkte i söndags och det har jag använt både idag och i måndags. Inte så mycket fotat den här veckan, jo såklart lite har det ju blivit, men har varit lite lat. Tog massor med bilder i helgen också när B och jag var ute och gick vid kanalen och sen på Skogskyrkogården. Ska ta mig i kragen och lägga upp lite bilder. Ibland känns det som tiden inte räcker till eller också är det dålig planering, lättja, eller möjligtvis för många saker på gång samtidigt.

Kommentarer

  1. ja då är du snart frälst du med. Svårt att gå tillbaka till windows och pc efter. Kul att läsa din blogg, du uppdaterar ju och då finns det anledning att kolla in den. Ha det så bra i Köpenhamn och annars också /Monica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....