Fortsätt till huvudinnehåll

50 mm

50 mm är brännvidden på det objektiv jag använde igår med bländare 1.4. 
Tyckte jag behövde slita mig från mitt 18-250 objektiv som jag använt mest sen jag fick det förra hösten, med nåt litet avbrott för macrofotografering. 

Lite speciellt att använda ett fast objektiv, dvs man kan inte zooma osv utan man får anpassa sig till motivet på ett annat sätt.
 Har en hel del att lära märker jag, många oskarpa bilder pga fel bländare osv. Men förhoppningsvis blir det bättre, tror inte jag kan skylla på kameran ;)

Nedan några bilder från gårdagens promenad ut till udden. Känns som jag fotat allt där så jag försöker hitta nya vinklingar och motiv.

Det var så fint ljus igår som lyste upp det gula i bladen.

Nere vid bryggan mellan Kristenholmen och Gästholmen.

Mossan blev nästan självlysande i ljuset.

7 svanar såg jag, tror det var samma familj som jag såg förra veckan + en familj till som begav sig ut på äventyr :)

Härliga höstfärger

Även vissna blommor kan vara vackra :)

Guldgula löv och åkern är fortfarande grön eftersom det varit så varmt.

Kommentarer

  1. Välkommen till 50mm/f1.4! :) Jag är vansinnigt förtjust i min dylika födelsedagspresent. Prova göra en fotopromenad framåt eller efter skymningen - det är då man verkligen märker skillnaden mot mindre ljusstarka objektiv. Det är underbart att plåta med f/1.4... både m.a.p ljuset och på det korta skärpedjupet!

    SvaraRadera
  2. Ska nog köra med det ett tag för att lära mig mera. Ljuset var en anledning till att testa. Jag är ju väldigt kär i mitt 18-250 men det funkar inte så bra i halvskymning och stativet har jag ju inte i bakfickan :)

    Hänger du med på en fotopromenad i skymningen :)

    SvaraRadera
  3. Tack Sus! Vi blir hemma i jul, andra gången ever faktiskt. Det är ju en väldigt kort julhelg med få lediga dagar och meningen var ju att jag skulle jobba rätt mycket då.

    Mmm planerar en liten resa till Italien i vår, Cinque Terre, 5 små byar som ingår i Unescos världsarv och där det finns fina vandringsleder, ingen biltrafik mellan byarna, bara tåg, ska bli så kul.

    Hittade billiga flygbiljetter på SAS och hotell bokade jag igår, nu är det lite lokala tågresor kvar att fixa.

    SvaraRadera
  4. Fotopromenad i skymningen låter som en bra idé - gäller bara att få till det. Det känns som om tiden är alltför kort, vilket antagligen beror på mitt resande. Ska du eller har du varit på fotomässan? Vet inte om och när vi ska dit - kan bli i eftermiddag. Eller i morgon. Eller både och rentav. :)

    SvaraRadera
  5. @Sus - Cinque Terre skulle nog passa dig tror jag, säger jag utan att ha varit där :) De jag har pratat med som varit där är nästan lite lyriska.

    SvaraRadera
  6. @Mia* - vi ska dit i eftermiddag när Bernt jobbat klart, så vi kanske ses där :)

    SvaraRadera
  7. "mossan" är en extremt vacker bild. Den skulle passa fint som bakgrundbild på min laptop. :)

    SvaraRadera
  8. @Magnus - Tack! Det går väl att ordna.... :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....