Fortsätt till huvudinnehåll

Träning och guld

Idag har både kroppen och själen fått sitt. Hade bestämt med systeryster att träna idag så det var bara att köra, vi var rätt oinspirerade båda två men var det bestämt så var det. Så när jag nu ändå tog mig iväg så bestämde jag mig för att vara lite tuff med kroppen, körde 15 minuter på gångbandet och blev svettig bara av det, sen ett styrkepass där jag ökade vikter på nästan allt. Det kommer att straffa sig, känner att en träningsvärk from hell är på gång. Fast det är en skön känsla samtidigt då vet man ju att det tar :)

Sen ägnade jag lite tid åt ett tråkigt måste-göra som ska vara klart imorgon, dvs den årliga måluppfyllnadsproceduren för jobbet när jag ska tala om hur duktig jag varit typ. Det gäller att ha en bra dag när den ska fyllas i så att jag har åtminstone lite tilltro till mig själv...

På kvällen var det dags för en guidad visning av INKAs Guldskatter som visas i Bergrummet under Östasiatiska museet på Skeppsholmen. Intressant att få en guidad visning med vad som hände när INKA-riket störtades 1532 och många vackra saker. Skulle gärna vilja åka till Machu Pichu och gå Inkaleden. Sonen har gjort det och tyckte det var jättehäftigt.

Totalt fotoförbud på utställningen så det blev inga bilder :)

Fotade lite när vi gick därifrån istället, använde 50mm/f1.4 som jag nog gillar mer och mer. Ställde upp ISO till 800 och det räckte bra som synes.

Af Chapman som ligger vid Skeppsholmen

En av broarna över Stockholms ström.

Kommentarer

  1. Det är så kul att följa din blogg, du skriver så kul och har så fina bilder. Och verkar göra så mycket, hur hinner du?
    kram Monica

    SvaraRadera
  2. Tack Sus att du har sån tro på mig :)
    Ja hoppas du får mer tid att fota snart. Kram

    Tack Monica, va kul att du tycker det :)
    Jag följer din blogg också och det är kul att läsa om dina hundbestyr. Hoppas du blir bra från lunginflammationer nu.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Men vilka underbara bilder! Vilket ljus!!! Du är så duktig :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack Cec! Hur går det med ditt fotande? kram

    SvaraRadera
  5. Jag har verkligen knappt fotat något på slutet :( Trist, men jag har inte haft tiden att fixa med efterjobbet och så. Jag har ju hunnit glömma massor...
    Men, till våren kommer nog lusten och tiden skulle jag tro :)
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....