Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari, 2012

PT

Igår var första träningspasset med min PT (haha så coolt det låter med egen PT) hon hade gjort ett styrketräningsprogram som vi gick igenom. Kändes bra. Började med ett test hur mycket jag orkade med armhävningar och jag brukar alltid hävda att jag orkar en halv, dvs ner men jag orkade faktiskt fler än jag trodde. Jag är nog starkare än somliga tror som Mowgli brukar säga. Sen ska jag köra på gångbandet för kondition så jag tror det här blir bra. Planen är att köra minst 3 pass i veckan och hur svårt kan det vara att planera in den tiden? Planering är nyckelordet! Mycket fokus på träning, kost osv nu. Mår fantastiskt bra och bättre ska det bli.  Nu är det dags att åka till jobbet. Önskar alla en fin onsdag.

Far & sonstrumpor

Stickandet fortsätter, är verkligen inne i en stickperiod nu och roligt är det. Strumporna ovan skickades idag. De är mörkblå och inte lila som det ser ut på bilden..... hände visst nåt där. Nu är det sjalar som gäller ett tag. Fast jag ska ju testa att sticka tumvantar också. Det har jag aldrig gjort. Eller jo förresten, när jag gick i mellanstadiet, fjärde klass tror jag, så skulle vi sticka vantar och jag hann sticka 1,5 vante innan terminen tog slut. Men jag fick inte garn så jag kunde sticka klart hemma utan läraren klippte garnet på min halva vante...

Wf

Vilken bra start :)

En skön helg.....

.... är snart tillända. Som i vanlig ordning gått alldeles för fort. Känns rätt ok med måndag imorgon, blir nog en bra vecka när allt klarnar... Försökte fånga de fina färgerna på himlen igåreftermiddag. En liten uppfattning får man i alla fall. Tränade i em, andra passet den här veckan, PUMP och 30 minuter på gångbandet. Känner mig nöjd nu när det bränner i triceps. Träningvärk är en skön känsla som bevis att det "tar". Nu har jag dessutom tagit steget och skaffat en PT! Personlig tränare alltså. Ska träffa henne första gången imorgon och prata om vad jag vill uppnå med min träning. Ska bli jättekul. Jag tycker det är så roligt att träna och mår så bra av det så vad som behövs är ju lite pepp så jag kommer iväg.

Vårtecken

Första vårtecknet. Små saker som tittar upp, krokusar kanske. Regnar gör det också, så tråkigt. Vill ha sol och vår. Två månader tills vi ska åka till Italien. Längtar. Haft en trevlig kväll med vännerna down under. Take home thaimat och gott vin till det. Lite fredagströtta och fnissiga :) Det kanske börjar hända saker nu äntligen på flera områden. Fick lite positiva vibbar i veckan. Känner mig lycklig och tacksam idag för allt och alla som finns i min omgivning.

Blött och läskigt

Victoria Tower i Kista är höljt i dunkel idag. Hämtade lillebilen nu på morgonen, det blev ett kärt återseende. Nu är den som ny igen. Hiskeligt lång resväg till jobbet när man tar vägen via Tyresö men det funkar det också. Kollektivtrafiken flyter på bra. E4an däremot påminner om en parkeringsplats bitvis. Folk krockar ju och har sig. Speciellt när det är halt som idag. Jag märkte också av halkan när jag klev ur bilen. Benen bara försvann under mig. Gjorde inte illa mig men blev blöt på hela ena sidan. Himlen gråter idag så det är vatten från alla håll. Lite läskigt när man hör nån prata och det låter som Frank, ni vet Tele2-fåret.... man hör så mycket när man sitter i kontorslandskap mer än man önskar ibland. Som att vissa har högt ljud på och det låter varje gång nån får ett svar på sametime. Men det finns bot mot sånt också, Spotify, så jag kan skapa min egen ljudbubbla.

Premiär

Premiär idag för mina fivefingers, först ett pump-pass och sen 30 minuter på gångbandet. Det funkade jättebra, mycket nöjd så här långt. Tror det blir en rejäl träningsvärk av det här. Känns i vaderna efter gångbandet, det blir en annan gångstil med fivefingers. Sen körde jag rätt tungt på pump- passet också. Tyvärr så bli det för långt mellan gångerna fast ändå är det ju så att den bästa träningen är den som blir av. Lillebilen är återställd så den ska jag hämta imorgon. Har saknat den lite. Idag har jag jobbat hemma, sen blir det två dar på jobbet igen. Fast det är rätt ok faktiskt, kul att träffa lite kollegor.
En fin bild från Jämtland, fick fundera lite innan jag kom på när jag tog den. Men på något konstigt sätt så kommer jag nästan alltid ihåg när och var jag tog en bild, och känslan jag hade då.  Helgen har varit lugn och skön, som ett slags långsamt flöde, det är det jag menar med slow. Fikat med vänner, träffat dottern, lagat god mat - sånt som tar tid, bakat bröd, stickat, funderat på hur en sjal skulle kunna se ut, vad det ska bli av mina garner från Syfestivalen, provat mina nya fivefingers, tvättat, pussat på Bernt mm mm. Idag är jag på jobbet och känner mig nästan i nåt slags meditativt tillstånd, eller kanske huvudet uppe bland molnen, känner mig i alla fall rätt fokuserad på det jag ska göra. Ägnade en massa timmar förra veckan åt att göra saker alldeles för komplicerat, eller också var det så att jag behövde göra så för att hitta den enkla lösningen. Imorse när jag vaknade från en av mina skumma drömmar så kändes det som att nu är det dags, att det blir klart med

Experimenterar

Efter en massa googlande för att hitta en beskrivning på en trekantig sjal av det rosa bambu-garnet så blir det ett egenkomponerat mönster. Tror det blir bra. Om inte så kan man ju alltid repa upp och börja om. Garnet är så mjukt och roligt att sticka av. Så fin färg också så man blir glad av det :)

Nördiga skor

Nu är jag stolt ägare av ett par Fivefingers . De har funnits på önskelistan ett tag och när nu naturkompaniet sålde de här för halva priset så slog jag till. De är inneskor så jag kommer att använda dem på gymmet. Ska bli spännande att börja använda dem, de känns sköna i alla fall.

Stickmania

Gårdagens skörd efter besöket på syfestivalen i älvsjömässan. Nedre raderna besår av opalgarn, en favorit att sticka av. Finns både melerade som vildar ränder och mönster när man stickar, och enfärgade + lite grövre raggsocksgarn. De ska omvandlas till dockar, vantar, kanske nån mössa, halsdukar... får se vad jag inspireras till. De cerisrosa uppe till höger är garn av bambu och ska bli en sjal till dottern. Den till vänster är ett tunt kashmirgarn som också ska bli en sjal, till mig kanske.... Hade en trevlig eftermiddag på mässan tillsammans med SF. Shoppade, kollade, fikade och pratade. Vi är ju båda rätt nördiga när det gäller handarbete osv. Fokus på mässan var mycket garner och stickning, quiltning och lappteknik, smyckestillverkning, pärlor osv. Det som var inne för ett par år sen, scrapbooking såg man inte så mycket av. Kollade lite på husqvarnas symaskiner men konstaterade att min gamla maskin från -76 får hänga med ett tag till, i alla fall om jag inte syr mer än jag gör nu.

Lycka

Den gamla eken som växer nedanför oss. Den är över 500 år.  Ska gå och hälsa på den nån dag. Har bara kollat på den på avstånd än så länge. Känner mig lite lycklig idag. En härlig känsla när man vaknar så. En känsla av förväntan och tillförsikt.  I eftermiddag ska jag på Syfestivalen  tillsammans med en kollega. Ska bli jättekul, har längtat till den. Få inspiration, handla nya garner och bara kolla runt. Sen kommer ett paket till mig, nåt jag beställde häromdan som jag önskat mig länge. Önskar alla en fin fredag :)

Gulligt

Igår när jag bytte till tunnelbana från buss så stämplade hon i kontrollen min remsa fast den redan var stämplad. Istället för en ring runt felstämplingen så gjorde hon ett hjärta dagen till ära. (alla hjärtans dag om nån missade det)

Stark och sårbar

En istapp ute på vår balkong, vacker stark och sårbar på samma gång. ... man är stark när man tillåter sig att vara sårbar.... Så skrev BG till mig när vi chattade idag. Mycket tänkvärt. När jag säger att jag känner mig stark och sårbar på samma gång. Går djupare in i mig själv för att hitta essensen av mitt sanna jag. Det är en intressant resa att lära känna sig själv och se vad som är viktigt. Att allt kommer att ordna sig och jag står stark även om världen runt mig krackelerar. 

AHD

Önskar alla en fin Alla Hjärtans Dag! Puss
Lite bilder från gårdagens (söndagens) prommis ut till udden. Så härligt väder, som en vårdag. Vi gick runt på utsidan av både Kristianholmen och Gästholmen, det var första gången tror jag.  Men isen verkar stark och hal under snön, vurpade och jag var mest fokuserad på att inte slå kameran i isen så den höll jag högt. Nån som sitter och pimplar ute på isen.... Svinninge marina ... himlen är oskyldigt blå.... Stigen mellan träden i vinterskrud Många spår på isen.... men ingen ko så långt ögat når Här brukar vi bada och ligga på stranden och sola, känns ju inte så lockande nu, men snart så....  .... om typ 3-4 månader kanske. Vikingskeppet

Fan vad jag är bra :)

Puh! Vilken pärs det varit ikväll. Jag tänkte byta krypteringsprogram på min Mac men se det var ingen bra idé för då ville den inte starta alls. Fick bara en no-no skylt. Symantec PGP och FileVault2 är inte alls kompisar om man säger så. Googlat en massa och läst på och tyvärr det är bara att installera om Lion från början var den info jag hittade. Men nu litar jag inte på det utan fortsatte läsa forum osv. Sååå jag kom in i datorn, kunde stänga av krypteringen och voila, nu är vi fit for fight igen utan ominstallation. En ominstallation kan ju vara bra iofs men jag vill helst bestämma när det ska ske. Sorry om det blev lite tekniskt för den som inte är tekniknörd som jag.

Vinterbilder från udden

 I fredags var jag ut till udden för första gången i år. Senast var på nyårsafton. Blev en promenad på drygt två timmar och det kändes i benen sen efter som det var rätt ospårat bitvis. -7 grader och jätteskönt Lite molnigt ner mot Täljöviken Fin frost på en växt en till, blev häftig bakgrund på den här bilden tycker jag. Snöigt nere vid Palme stenar. 7 rådjur sprang över ängen men jag kom mig inte för med att hålla upp kameran just då. Fin vy ut mot trälhavet. Mera frost. En jätteskönt promenad, blev en sväng till idag, återkommer med bilder senare.

Apropå mello......

Både förra veckan och den här veckan har jag röstat på de två låtar som gått vidare till Globen.... :)

Mmmmusslor

AW på Akkurat igårkväll med nuvarande och fd kollegor. Trevligt och kul att träffas. Hade ju dessutom förmånen att hinna prata med geek-kollegan vilket tyvärr blir alldeles för sällan. Åt musslor som är en av deras specialiteter och hur gott som helst. Måste nog dit snart och äta det igen. Bernt tyckte att det doftade (stank) vitlök av mig när han hämtade mig ;) Känner av träningen igår, speciellt i armarna (triceps) bevis på att det tar då. En känsla av ontskönt. Vill träna mera.....

Träning is da shit

Har känt mig arg, uppgiven, frustrerad idag. Av flera orsaker. Kändes meningslöst att kliva upp imorse så jag somnade om en stund till sen Bernt gått till jobbet. Avbokade yogan jag anmält mig till för jag orkade inte. Jag är arg för att jag klantade mig igår och repade fina lilla Minin. Så får jag ju inte göra. Ingen jätteskada men så onödigt. Den ska in och bli lagad på tisdag. Har fixat allt med försäkringsbolag idag osv. Tecknade en OKQ8 backup försäkring för ett par veckor sen och den kommer till användning och täcker en del av självrisken. Åkte ner till gymmet i eftermiddag för att göra mig av med lite frustration. Körde armar, axlar, rygg, bröst och mage och la på extra vikt på allt. körde dessutom lite nya maskiner jag inte kört förut. Sen en halvtimme på gångbandet med profilen ovan med upp till 6% lutning. Sen mådde jag mycket bättre. Så det var det som behövdes. Nästan som den där känslan jag hade för flera år sen när jag tränat. En lite euforisk känsla. Nu gäller det att f

En rätt bra dag

Har varit på jobbet idag, igår också förresten. Möte för att träffa min nye chef och sen prata lite om ett jobb jag håller på med. Kul att träffa lite kollegor. Som min kollega sa när hon såg mig. "Nej, va fan är du här...." hon är så härligt direkt och säger vad hon tänker. Det betydde, "visst ja, vi skulle ju träffas och prata och jag har hur mycket som helst att göra". Haha, det blev bra och vi trivs tillsammans. Lunch med en annan kollega och sen lite Mac-snack, jag kör ju min Mac som jobbdator och då blir det ju alltid lite frågor om hur det funkar, hur man sätter upp jobbmiljön osv.  Var till företagshälsovården och gjorde en friskprofil igår, och jag är nog rätt frisk fast det finns förbättringspotential på en del områden men det jobbar jag med. Ska dock till läkaren för att kolla upp ett par saker där värdena var lite höga. Alltså det var en riktigt bra dag tills jag klantade till det rejält, men det orkar jag inte skriva om just nu. Tror ja

Stick stack stuckit

Senaste stickalstret klart. En tubschal eller vad det nu kan heta. Det är ju ingen möbius eftersom den inte är vriden. Garnet heter Drops Delight. Färgerna stämmer bättre på den nedre bilden. Man kan bära den på olika sätt. I dubbla varv runt halsen eller över huvudet och runt halsen om det är kallt. Nu blir det lite strumpstickning igen. Längtar till nästa helg då det är syfestival på Älvsjömässan, då ska jag fylla på garnlagret lite ny inspiration :)

Skog

Några bilder jag tog när jag åkte till Hammarstrand förra helgen. Stannade nedanför Stadsberget för att skogen såg så fascinerande ut. En lite krispig känsla tycker jag med det gröna och det vita. Zoomade in på träden och granarna utkristalliserar sig bland lövträden. En bild till. Ingen träning idag fast jag tänkt det. Tappade inspirationen. Passet jag bokat in mig på krockade med en intervju för ett jobb i Amsterdam men tyvärr hade jag inte riktigt rätt kompetens. Hade ju varit coolt att jobba där ett par månader. 

Zumba

Idag testade jag Zumba för första gången. Härlig medryckande musik och en bra ledare. Men svårt att hänga med första gången i alla stegkombinationer, men svettig blev jag i alla fall. Kul träning men tyvärr tror jag inte det är nåt för mig, lite för mycket studsande och jag kände av det i knäna. 6800 steg under en timme Zumba så det är effektiv träning. Känner mig rätt slut i kroppen efter mina tre träningspass i veckan, pump, yoga och nu Zumba. Får se vad det blir nästa vecka. Pump och yoga känner jag definitivt för att fortsätta med, varvat med styrketräning och kondition på gångbandet. Tänk så fit jag kommer att bli ;) Sen blev det en tur till Täby och lite shopping, i alla fall för Bernt. Jag ligger ju rätt lågt med att handla kläder som jag gjort senaste halvåret. Som tur är har jag inte hittat nåt som lockar heller ;) Rätt kyligt här nu, termometern drar sig neråt -20 och det är ju ovanligt kallt här och kallast hittills den här vintern. Myggfritt som lillebror skulle säga. Nu ä

En monokrom värld

Hela världen är vit utanför mitt fönster. Ca -15 grader i morse, bara hälften mot i Överammer. Jag har inte sett till en enda snökanon, i min värld finns de uppe i fjällen för att tillverka snö när det är brist..... I förmiddags såg man ner till skolan Men mystiken och dimman tätnar och allt höljs i snö....

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....

1 av 3

Som jag skrev igår  Inkiett  så trodde jag ju att jag skulle få klart med mitt uppdrag. Men icke, inte fått ett mail jag väntar på heller och inte en bok jag beställde igår. Jaja jag vet att jag är otålig. Men..... mina glasögon var klara så jag hämtade dem i eftermiddag. Nöjd. Kanske blir en bild så småningom. Har visst fått en ny chef idag, jag vet vem han är, undrar om han vet vem jag är? Han har aldrig hälsat när jag mött honom. Men det blir säkert bra. Vi har varit ute på en uppfriskande promenad runt skolan, -15, kallast hittills i vinter. Rätt skönt när man är klädd för det. Nu är det snart sovdags!

Poweryoga

Idag blev det Poweryoga. Lite mysigt med tända ljus och dämpad belysning. Sköna rörelser och en timme gick jättesnabbt. Det tar nog lite tid innan jag lyckas göra en solhälsning perfekt. Fast jag är jättenöjd att jag klarade plankan. Avslutade med avslappning. Kände mig så lugn och avstressad efteråt. Kan nog bli flera gånger. Nu har jag testat 2 olika pass. Finns en hel massa att välja på. Fast vissa är så populära att det är näst intill omöjligt att få plats. Gick 23 minuter på gångbandet med rätt mycket lutning också Känns som om jag orkar mycket nu. Vill träna mera... :)

Inkiett

Har lärt mig ett nytt ord idag, inkiett = otålig. Och det är ju precis vad jag är nu. - varför blir det inte klart med mitt uppdrag? - när får jag mina nya glasögon? - när kommer ett mail jag väntar på? Tålamod är bara brist på engagemang!! Hmm men allt säger mig att imorgon då händer det...... :)

Balsammetoden

Började igen med balsammetoden för ca tre veckor sen igen efter ett par års uppehåll. Dvs inget schampo utan bar godkända balsam enligt lockig.se . Använder Såklart balsam som är både oparfymerat och miljömärkta och det funkar jättebra. Känns som att håret börjar anpassa sig nu, blir lite snabbt fett i början. Jag tvättar med balsam, ja det blir rent, och sköljer med äppelcidervinäger utspätt i vatten för att lugna hårbotten. Efter tre veckor, lite mera lockar börjar dyka upp. Har ingen förebild tyvärr. Använder lite mousse i håret och låter det självtorka. Ska testa att torka med min nya fön och diffuser nästa gång och se hur det blir.