lördag 18 februari 2012

Stickmania

Gårdagens skörd efter besöket på syfestivalen i älvsjömässan. Nedre raderna besår av opalgarn, en favorit att sticka av. Finns både melerade som vildar ränder och mönster när man stickar, och enfärgade + lite grövre raggsocksgarn. De ska omvandlas till dockar, vantar, kanske nån mössa, halsdukar... får se vad jag inspireras till. De cerisrosa uppe till höger är garn av bambu och ska bli en sjal till dottern. Den till vänster är ett tunt kashmirgarn som också ska bli en sjal, till mig kanske....

Hade en trevlig eftermiddag på mässan tillsammans med SF. Shoppade, kollade, fikade och pratade. Vi är ju båda rätt nördiga när det gäller handarbete osv.

Fokus på mässan var mycket garner och stickning, quiltning och lappteknik, smyckestillverkning, pärlor osv. Det som var inne för ett par år sen, scrapbooking såg man inte så mycket av. Kollade lite på husqvarnas symaskiner men konstaterade att min gamla maskin från -76 får hänga med ett tag till, i alla fall om jag inte syr mer än jag gör nu. Den jag kollade på kostar ju nästan som en iMac ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar