söndag 5 januari 2014

Grå dagar

De första dagarna på det nya året har varit väldigt lugna. Sovit länge, kollat på film, datorat, gjort kåldolmar som blev jättegoda. Många år sen vi gjorde det.

Första gången som jag blev bjuden på middag hemma hos Bernts föräldrar var det kåldolmar. På den tiden tyckte jag inte om kål men nu tycker jag det är jättegott. Kommer ihåg när mattanterna tvingade mig att sitta kvar hela lunchen för att jag inte ville äta upp kålpuddingen som serverades. Kommer inte ihåg vem som vann men troligtvis satt jag kvar tills lektionen började och jag fick gå utan att ha ätit upp.
Vi anpassade receptet till lchf och hoppade över ris och sirap. Funkade jättebra.

Grå dagar i titeln syftar på vädret. Regnigt grått och dimmigt. Idag åkte vi ner till havet en sväng. Grått dimmigt och vackert.

Var till doktorn i fredags eftersom min förkylning aldrig går över. Hosta och tungt att andas. Proverna visade inget. Inga basilusker alltså så det är väl bara att vänta på att det ger med sig.

En dag kvar av vår långa ledighet, vetetusan hur jag ska lyckas vända tillbaka dygnet. Känner mig mest död på morgonen när klockan ringer och så fortsätter jag sova.... Förkylningen gör väl sitt till förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar