tisdag 7 januari 2014

Puh vilken dag....

Hade bespetsat mig på en lugn första dag efter 18 dagars låååång skön julledighet. När jag äntligen lyckats slita mig från sköna sängen och börjat dagen med en dubbel espresso så tyckte jag att det var dags att starta jobbdatorn som fått vila under hela ledigheten.

Vilat hade tydligen min hjärna gjort också för lösenordet var som bortblåst. Hade inte uppdaterat lösenordet som jag bytte strax innan jul i min app på telefonen heller. Gaaah....
Nåja det var ju bara att gilla läget och starta processen för att få datorn upplåst, ta en snabbdusch och åka in till kontoret. Inte en helt enkel procedur, ja inte duschandet och att åka till jobbet, det har jag rätt bra koll på ;) 

Ringa helpdesk i Indien som skapar en ticket och skickar den till helpdesken i Sverige som i sin tur beställer en upplåsningskod som skickas till min chef och som han sms-ar mig eftersom jag inte kommer åt min mail.... Sen gå till helpdesken på kontoret och ge dem koden och de låser upp min dator. Konstaterar att de andra lösenorden för intranätet och mailen kommer jag inte heller ihåg, så det är en procedur till så att jag får nya password där också. Inte nog med det så lyckade jag låsa mail-kontot i mobilen också.... suck men det fixade sig rätt snabbt.

Så framemot 16 i em var allt återställt. Som tur är så har jag inget uppdrag just nu så det har inte hindrat mig på så sätt. Har fått en förfrågan om ett uppdrag utanför Sverige, får se om det blir nåt av det. Kan ju vara lite spännande...

Fast det blev ju en massa positivt av denna dag, fick luncha med SF och några andra trevliga kollegor bl.a, kanske ska åka till jobbet imorgon också :)


Note to self!
Lägg in lösenord i appen när jag ska vara borta från jobbet länge!!

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa att du gillar bloggen och får tips som du har nytta av! Dymo är helt rätt väg att gå. Fortsätt så - tror på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Du har verkligen inspirerat mig, det blir ett steg i taget :)

      Radera