söndag 19 januari 2014

Money money money


Tömde min fina döskalle-sparbössa häromdagen eftersom den var full. Använder ju mindre och mindre kontanter men när jag får mynt tillbaka lägger jag dem där eftersom jag inte tycker om att ha en massa mynt i fickorna.

Räknade och det visade sig vara närmare 1500:-. Sökte på vår banks hemsida men de flesta banker har ju slutat med kontanthantering vilket inte är speciellt kundvänligt. Speciellt många äldre, bl.a min mamma var upprörd över det när de tog bort kontanthanteringen på hennes bank i Hammarstrand. Hon vill inte använda kort och tycker inte om att gå till bankomaten och hämta pengar, speciellt inte efter att en av hennes grannar blev avlurad pengar av ett par som distraherade henne genom att fråga om vägen samtidigt som de tömde hennes plånbok. 

Nåja, ställde en fråga till vår bank på FB och frågade var jag kunde växla in mynt här i närheten där vi bor.  Den enda bank i Sthlms-området som hade den servicen var i Haninge dvs söder om stan, 7-8 mil härifrån, men tyvärr var deras maskin trasig så det var inget alternativ.

Bankens förslag var att jag skulle gå till vårt lokala bankkontor och hämta rör och stoppa mynten i och sedan gå till ICA och växla in pengarna. Jag svarade att jag tyckte inte det var speciellt god service från banken och bad honom framföra det till ansvariga vilket han skulle göra samtidigt som han bad om ursäkt för deras dåliga service. En eloge dock till bankens kundtjänst som svarade på mina frågor på FB snabbt även en lördag.
Sen finns det ju faktiskt ICA MAXI då som har växlingstjänst, så en mission igår var att åka till närmaste ICA MAXI och hämta rör. Nu har jag fyllt dem och nästa mission är att åka och växla in pengarna på samma ställe.

1 kommentar:

  1. Tycker det är fördj....min bank tar emot om det är i rör men kan hålla med pm att kundvänligt är det inte. Kram
    Di

    SvaraRadera