Fortsätt till huvudinnehåll

Västerås, 50mm och god middag

Igår rymde vi hemifrån, det är inte så kul att vara hemma nu när de håller på att renovera fasaden. De höll på att tejpa för fönstren när vi åkte, vi kan inte använda balkongerna heller. De har inte tejpat dem ännu men ikväll (söndagkväll) håller de på och grejar. Det är lättklädda (nåja, linne, långbyxor och hjälm) karlar utanför fönstret. Vi bor på tredje våningen så det händer inte varje dag. 
Jag hoppas på att de kan måla nästa vecka och riva alla byggställningar så vi får tillbaka våra balkonger.

Vi tänkte åka till Mariefred som ska vara en idyll så vi åkte E18 västerut. Vi missade avfarten vid Enköping, vi var väl fullt upptagna med nån diskussion antar jag, så då fick det bli Västerås istället. Har aldrig varit där och så började vi bli hungriga :)

Testade mitt nya 50mm objektiv som Bernt köpte till mig förra helgen. Handlade på Netonet men fick det hemskickat eftersom det inte fanns i butiken.

Parkerade bilen och hittade en trevlig restaurang,  som både hade god mat och Schysta Villkor. 
Bernt ser nöjd ut. Om han är lite suddig beror det på att han inte har sina glasögon på sig ;)

En fin bil stod och väntade på torget. 

Idylliskt vid ån

Många löften har beseglats vid bron över ån.
Hoppas att de håller fortfarande.

En annan del av ån

Domkyrkan syns i bakgrunden

Lite närmare domkyrkan.
Kyrkan byggdes ursprungligen på 1200-talet men har byggts om ett antal gånger. Tornet och taket fick sitt nuvarande utseende efter en brand 1690.

Domkyrkan är väldigt vacker och har många fina fönstermålningar. 

En väldigt fin ljuskrona

Mera fönster

Ännu ett fönster

En del av skulpturen "Aseaströmmen" som finns på Stora Torget. 
Den symboliserar den stora ström av cyklister som cyklade till Asea varje morgon och efter vad som berättas var de så punktliga att man kunde ställa klockan efter dem.

Vid en av broarna som går att öppna finns det här planket, det är så vackert med sitt trä och beslag.

En vacker blomma, tyvärr vet jag inte vad den heter. 

Efter Västerås åkte vi hem till MissB och HerrP för fika, planering och middag.
De har så många fina blommor i sina rabatter, här en vallmo.

Pion
 

Middagen var lax på planka, med två olika kryddningar. 
Fantastiskt gott och så nypotatis som de odlat i hinkar!!

En mycket trevlig dag med nya intryck och trevligt sällskap.

Är mer än nöjd med mitt 50mm och min Sony A7.
Bilderna blir så bra och färgerna så fina att det nästan inte behövs några justeringar.  En liten S-kurva och ev justering av horisonter räcker. 

En intressant utmaning att fota med fast 50mm, ett lite annat tänk då jag måste flytta mig i förhållande till motivet istället för att skruva på objektivet. Vi ska fortsätta utforska världen tillsammans.



Kommentarer

  1. Mariefred är såååå mysigt och fint :) Min familj på mammas sida är därifrån. Moster bor kvar där och morbror bor i Åkerstyckebruk :)

    Vad himla duktig du är med kamera :)
    Kramar från Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Cecilia. Jag har fått ny inspiration att fota nu med nya kameran, så det är jättekul. Nästa gång ska vi komma ihåg och svänga av på rätt ställe så vi kommer till Mariefred. Det är kul att göra små utflykter och utforska nya ställen :)
      Kramar till dig också

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....