Fortsätt till huvudinnehåll

Barcelona & Figueres Annandag jul 2015

Annandag jul var vi uppe tidigt och lämnade hotellet strax efter 7, hotellets frukostmatsal hade inte öppnat men receptionen fixade en "picnic-bag" till oss. Inte direkt den frukost vi ville ha men tanken var god. Varsin dubbelfranska med ost och skinka utan smör, 1 Sprite, 1 äpple och 1 apelsin. Bernt fick en liten juice/nektar i sin också.

Vi tog Metron till Sants och hittade rätt ställe att köpa biljetter, lite stressigt blev det men vi hann med tåget med två minuter tillgodo. En rätt behaglig tågresa som tog lite längre än planerat eftersom de körde väldigt sakta första biten, de håller på och bygger om den biten.  Framme i Figueres letade vi rätt på ett kafe och fikade. Går inte starta dagen utan kaffe!

Sen var det dags för dagens begivenhet, vi hade köpt biljetter i förväg via webben och de måste vi byta till riktiga biljetter för att komma in. Nu var det inte så mycket folk när vi kom men det vet man ju inte i förväg, man kan ju få köa i timmar på vissa ställen.

Dali-museet var en häftig upplevelse. Han har verkligen gjort många olika saker i sitt skapande och jag kan verkligen rekommendera ett besök där. Vi var även på juvelmuseet med en del av de smycken han designat.

Huset är runt med en innergård och det var där vi började. Här är lite av det som jag fastnade för. Fotade en hel del men allt blev inte bra.

Den här finns på innergården och är en mystisk konstruktion med kvinnan på taket.

Inuti bilen, växterna får vatten genom ett sprinklersystem i taket som startar om man lägger 1€ i en bössa.

Här ser man sprinklersystemet tydigare, baksätespassageraren ser inte så kul ut.....

Guldiga statyer mm i fönstren på innergården

The happy horse

Nåt med krigare tror jag, tycker om den i alla fall.


Den här är en målning som säkert är 3-4 m hög och den ser lite märklig ut. Det var inte förrns jag kollade i kameran jag såg det stora motivet, och inte bara den nakna kvinnan. Om man kisar kan man se det. Ser du? Om inte kan jag avslöja att det är Abraham Lincoln.

Det är märkligt att man kan skapa former med olika material och ögat skapar motivet utifrån formerna.

Här är en modell av stenar som sen är målad eller om det är tvärtom.

En detalj på en tavla som jag fascinerades av. Att man kan måla lavar så här naturtroget.  Vill också, fast det kanske bara är att testa. Jag vet ju inte om jag kan innan jag provat.

Den här gillar jag också, så många detaljer och i helt andra tekniker än de andra.

Häftig takmålning i en av salarna

Sedan var det dags för juvelmuseet. Först skissen och sedan utförandet

Svårt att få bra bilder genom glasmontrar

Den här druvklasen tyckte jag var häftig, en detalj av ett större verk

Skissen för druvklasen ovan.

När vi var nöjda med dagens kulturella aktivitet och lite hungriga åt vi en sen lunch på samma ställe som vi fikade när vi kom. Kändes inte som det fanns så mycket mera vi ville göra i Figueres så det fick bli tåget tillbaka till Barcelona. Tillbaka i Barcelona klev vi av vid Passe de Gracia och gick sista biten till hotellet.

Passerade Casa Batllo som ser lite magiskt ut när det är mörkt med draken vilande på taket.


Lite mera häftiga juldekorationer på gatorna, rätt coolt faktiskt 

Julskyltningen på det stora varuhuset El Corte Ingles är häftig som vanligt.

På kvällen åt vi middag på en argentinsk restaurang Patagonia, vi har ätit där ett par gånger förut och de har jättegod mat. Kött från Argentina, åt file som smälte i munnen, stekta grönsaker till det och ett jättegott argentinskt vin. Argentinsk smält ost till förrätt. Mmmmmm.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....