Fortsätt till huvudinnehåll

Barcelona Julafton 2015

Planet till Barcelona var lite försenat men vi hann med sista flygbussen från flygplatsen 00.50 och åkte till Placa Catalunya. När vi gått kanske 50 meter från flygbussen går en man förbi och pekar på Bernts väska som han drar efter sig, och inte bara den utan hans rygga, jacka och på mitt ena ben. Hur det gick till har vi ingen aning om. Vi torkade av det vi kunde med näsdukar osv och resten när vi kom till hotellet. Vilket mottagande. Nåja resten av vistelsen blev bra :)

Vi bodde på samma hotell som vi bott på förut och omelett-tanten fanns på plats. De har en helt fantastisk frukostbuffé på det hotellet och det ligger centralt så det är väl därför vi bor där igen.

Sen var vi redo att återanknyta med Barca. Jag preparerad med inflammationshämmande och smärtstillande för mitt knä, bad läkaren om en quick-fix för att jag skulle kunna gå mycket och det funkade bra.

Här är lite bilder från dagen, vi strosade mest runt och njöt av att vara där, ca 17-18 grader varmt och ganska soligt.

 Färska jordgubbar i gamla saluhallen vid Las Ramblas

 Coola smoothies på samma ställe

 Utanför gamla saluhallen

Fina hus finns lite varstans

Coolt tårtor fast inte ätbara

Funderade på om detta var ost eller skinka, tror det är skinka

Har aldrig hört talas om det företaget

Så här ser lyckliga sockor ut, liite för dyra tyckte jag, 15€ per par men de verkar populära, mycket folk i butiken

Fortsatte ner mot hamnen och passerade Barcelonas ansikte

Stod och tittade en stund på henne och försökte få några bra bilder på såpbubblorna

... och på den här killen som försökte fånga dem

Kom fram till "Pekgubben" eller som vissa säger Columbus, han pekar visst mot Americat 

Enväldigt skränig fiskmås, fast rätt fin

Hamnen där segelbåtsmasterna står som spön i vattnet.

Stilstudie

Linbanan från Hamnen upp till Mont Juic. Den åkte vi inte den här gången.

En bra julafton i Barca. Lite tapas, vin och kaffepaus emellanåt. Julaftonsmiddag åt vi på Origens i de gotiska kvarteren med lite spansk ekologisk och närproducerad mat. 

Kommentarer

  1. Vad säger du - är Happy Socks nya för dig? Jag har kört med sådana i ett par år nu - jag och Peter fick nästan synka oss för att inte råka ha likadana strumpor på oss på jobbet. :) Visste dock inte att de hade butiker... har bara handlat över nätet: https://www.happysocks.com/se/ :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja där ser man. Så det är där du köpt dina fina sockor. Såg butiker på flera ställen i Barcelona :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....