Fortsätt till huvudinnehåll

Trött

En av sakerna som hjälper mig att koppla av och återfå balansen, vår fina stuga. Vi var där från lördag till söndag när vi kom från Östersund och det känns lika tråkigt varje gång att åka därifrån.

Snart har det varit vårt i två månader. Känns som mycket längre. I helgen var dottern och svärsonen med oss och vi hade det mysigt inomhus. Det regnade mest hela tiden så det blev inga uteaktiviteter. Hade annars tänkt gå upp i skogen en sväng och kolla efter trattisar.

I fredags var mammas begravning. En fin ceremoni med den musik jag/vi valt och det kändes bra. Känns skönt att det är gjort, jättejobbigt såklart.

Fick tips om så bra musik/mantra igår som jag hunnit lyssna på flera gånger och den kommer att bli flera gånger. Mantrat sägs tydliggöra vårt undermedvetna, i vilket fall tycker jag om det.

Känner mig trött och sliten, men det får gå. Försöker göra saker som jag mår bra av. Måla mina mandalas, bara vara, träffa människor jag tycker om att umgås med och sova och äta bra. Var på en kurs i mandalamålning förra helgen och då återkom lusten och inspirationen till att måla. Håller fortfarande på med den mandala jag började på då och det är jättekul att måla på duk med akryl som omväxling. Ska lägga upp bilder av den senare fast den inte är klar.

Kommentarer

  1. Förstår att du är trött efter det som varit. Skönt att ni har huset där ni kan landa och ha det skönt tillsammans i familjen. Det är tufft när de är borta, mammorna men det är en process i livet det med. Tänk vad lyckliga vi ändå är som har fått ha dem så länge med oss. Bra att du tar hand om dig och gör sånt som är bra för dig❤️Varma kramar till er båda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Di, visst är det så. Det är inte alla förunnat att bli så gamla och dessutom var klar i huvudet. Ibland blir det lite mycket på en gång och jag kanske inte är så stark som jag vill tro att jag är. Men nu är det att göra det bästa av situationen. Kramar till dig också <3

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....