torsdag 28 augusti 2008

Dag 3 forts....

Jobbade länge igår också, var kvar på kontoret till närmare 7. Börjar komma underfund om hur mycket det är jag förväntas göra, så det är bara att bryta ihop och komma igen som nån skidåkare brukar säga. Naturligligtvis så får jag börja med att reda ut sånt som blivit liggande under sommaren och få rätsida på det. Men det ordnar sig.


På hotellet så får man en mobile ticket så man kan åka alla tåg, bussar, spårvagnar osv så jag måste ju testa att åka spårvagn. Bekvämt, åkte över till andra sidan Rehn och strosade runt.


Man kan ju inte annat än säga att de har verkligen gjort allt för att jag ska känna mig välkommen hit till Basel. Visste inte att jag gjort sånt intryck. Så här är en gata uppkallad efter mig ;-)
Och inte nog med det, en kyrka också, den ligger naturligtvis på elisabethenstrasse. Kyrkan är den som jag trodde var katedralen i gårdagens inlägg..... så det blev lite fel där.
Kyrktornet. Tyvärr så fick man inte gå upp i det igår. Men kyrkan var öppen.
Framför ingången.
Fantastiskt vackra fönster ovanför altaret.
Tände ljus gjorde jag naturligtvis för alla nära och kära som jag alltid gör när jag kommer in i en kyrka.
Många fina hus i Basel, här är en gård som såg så inbjudande ut.

De här skulle passa bra hos Sus, eller hur ? :-) Jättefina var de i alla fall....

Promenerade tillbaka till hotellet, 10822 steg blev dagens skörd. varav 38 minuter/3555 aerobicsteg. Klart godkänt.

Tyvärr så har jag ju inte provat så mycket av Schweiz specialiteter när det gäller mat, så trist att gå ut och äta ensam så det har blivit mat på hotellet istället. Men har i alla fall testat lite ost och sånt. Ost som är så gott!!!

25 grader varmt var det igårkväll, så skönt. Uppskattar verkligen när det är varmt på kvällarna. Hur är det i Östersund? Jag åker ju norrut när jag kommer hem......

3 kommentarer:

 1. Östersund: +11 och regn, mysigt va?! Välkommen till södra norrlands inland!
  Håller med om att de fåglarna skulle göra sig här.
  Kul att du hinner se dig om lite grann i alla fall och som de gjort sig till med både gata och kyrka till din ära, du får vara stolt!

  SvaraRadera
 2. Å..vilka fina kort, och vad mysigt Basel såg ut! Du är duktig som trampar på..hur vädret är i Ösund får andra svara på..sundvall ligger gråtung i regn :( riktigt skitväder...själv åker jag till Dalhalla för en konsert..så packade faktiskt ner vinterjackan :P...för jag vill inte frysa till is i stenbrottet...
  Må bäst!

  SvaraRadera
 3. Sus - det blir väl att packa ner vinterjackan, hörde av B som åkte upp idag att det var 6 grader.

  Di - ha det så bra i helgen.

  SvaraRadera