söndag 27 september 2009

Lördag

Lördagen började med sovmorgon, var trött efter den långa fredagen. Men det var det värt, nu får man se fram emot nästa bokmässa om ett år.

B skördade en morot ur odlingslådorna, en riktig bjässe, min mobil ligger bredvid som referens till storleken. Undrar om det är komposten som gör det?

Sedan åkte vi ner på byn för att välja tapeter till gäst/inspirationsrummet. Efter att ha bläddrat, suckat (mest jag då) så hittade vi en tapet som kommer att bli jättebra där. Blev varken rött eller blått som jag funderat på utan en ljus tapet, tror det kan bli för mörkt annars eftersom rummet är rätt litet.

Sedan blev det sightseeing, B testade Minin jag lånat så vi åkte runt och kollade på ett område där de håller på och bygger och sen lite norrut där det finns en massa små sjöar där det skulle vara fint att bo.

Vi hamnade i Wira bruk till slut, det låg ett järnbruk där förut och nu är det ett fint bostadsområde. Skulle gärna bo där men det är visst sällan nåt till salu och säkert rätt dyrt.
Loån heter ån som rinner där. Med uppdämda dammar som ligger fint där.

en informationstavla som berättar om vad de gjorde där.
Mera wira
Sedan fortsatte vi till sjön Largen som är en fin badsjö, men för kallt att bada nu...

Idag, söndag har jag ägnat mest hela dan åt att riva bort resten av tapeterna ur gästrummet, spacklat och slipat. Nu är det bara lite slipning kvar, det får bli imorgon när spacklet torkat. Sen får vi se om vi hinner tapetsera den här veckan, brukar vara svårt att hinna sånt på helgerna, oftast är man för trött på kvällarna.

1 kommentar:

  1. Wira bruk såg verkligen fint ut. Ifjol höst åkte vi förbi några såna fina bruk när vi var och hälsade på i Sandviken. Måste finnas ganska många såna fina ställen.

    SvaraRadera