lördag 5 september 2009

Åsså blev det höst....

eller nästan i varje fall. Känns mera höstigt nu, i fredags blev det t.o.m långbyxor istf halvlånga som jag kört med hela sommaren.

Här kommer en rapport vad som hänt i veckan...

Dottern har gått från mambo till sambo.
Fast tittar man i hennes rum så är det väldigt mycket saker kvar fortfarande. Men det blir väl tomt så småningom.
I tisdags körde vi ett flyttlass, började här hemma, sen till Uppsala och hämtade lite saker, sen till Rissne för att hämta den blivande sambons saker och sedan en sväng till Solna. Blev en lång dag, men nu har jag kört med släpvagn också, enda problemet uppstod när vi skulle vända på den trånga gården i Rissne, men det löste sig det också.

Tre svamppromenader har det blivit den här veckan, fast i torsdags hittade jag nästan inga alls. Bättre blev det idag. Har nyss ätit en macka med kantareller på. Så gott!
Mitt träningsalibi är uppfyllt i alla fall, eftersom jag inte kommit iväg till SATS nåt ännu, men det gäller väl att passa på när det är så varmt och skönt att gå i skogen.

Änglatrumpeterna har börjat blomma, lika fascinerande varenda år.

Så här såg de ut i början av juni, man ser några ynkliga pinnar som sticker upp....

Så här ser det ut idag. Tre änglatrumpeter i mitten och en vinranka till höger och humlen till vänster, de växer så det knakar.

Årets skörd av vindruvor håller på att mogna. Några klasar till blir det, men inte många. Ingen idé att starta vintillverkning alltså.

Några bär blir det på björnbärsbusken som vi planterade förra året.

Idag har jag målat soffan som vi har på framsidan, började förra helgen med att skrapa färg. Ett lager färg till imorgon så är den fin igen.

Sonen fyllde 27 år i onsdags. Imorgon bjuder han på middag för att fira den stora händelsen. Ska bli trevligt.

4 kommentarer:

 1. Skiter fågel(fan) på stolen precis när du tar kortet?

  SvaraRadera
 2. Oj, det hade jag faktiskt inte sett. Var mest fokuserad på att fånga den på bild.....

  SvaraRadera
 3. Haha, du lyckades vekligen fånga marodören mitt i gärningen!
  Änglatrumpeterna är ju fantastiska, måste vara kul att följa dom varje år.
  Och det var en händelserik vecka minsann. Jennie ska alltså bo i Solna? Var ju dit i somras och den del av Solna jag såg verkade trevlig. Hoppas de kommer att trivas!
  Må så gott o hälsa!

  SvaraRadera
 4. hahahaha...vilken pangbild :)av fågeln..kul att det händer lite i era liv ;) samboskap lät trevligt och Rissne är fint..själv bodde jag i Hallonsnåret brevid ett antal år 80-82 kanske det var...minnet börja svikta :) kram och hälsa!

  SvaraRadera