Fortsätt till huvudinnehåll

Åsså blev det höst....

eller nästan i varje fall. Känns mera höstigt nu, i fredags blev det t.o.m långbyxor istf halvlånga som jag kört med hela sommaren.

Här kommer en rapport vad som hänt i veckan...

Dottern har gått från mambo till sambo.
Fast tittar man i hennes rum så är det väldigt mycket saker kvar fortfarande. Men det blir väl tomt så småningom.
I tisdags körde vi ett flyttlass, började här hemma, sen till Uppsala och hämtade lite saker, sen till Rissne för att hämta den blivande sambons saker och sedan en sväng till Solna. Blev en lång dag, men nu har jag kört med släpvagn också, enda problemet uppstod när vi skulle vända på den trånga gården i Rissne, men det löste sig det också.

Tre svamppromenader har det blivit den här veckan, fast i torsdags hittade jag nästan inga alls. Bättre blev det idag. Har nyss ätit en macka med kantareller på. Så gott!
Mitt träningsalibi är uppfyllt i alla fall, eftersom jag inte kommit iväg till SATS nåt ännu, men det gäller väl att passa på när det är så varmt och skönt att gå i skogen.

Änglatrumpeterna har börjat blomma, lika fascinerande varenda år.

Så här såg de ut i början av juni, man ser några ynkliga pinnar som sticker upp....

Så här ser det ut idag. Tre änglatrumpeter i mitten och en vinranka till höger och humlen till vänster, de växer så det knakar.

Årets skörd av vindruvor håller på att mogna. Några klasar till blir det, men inte många. Ingen idé att starta vintillverkning alltså.

Några bär blir det på björnbärsbusken som vi planterade förra året.

Idag har jag målat soffan som vi har på framsidan, började förra helgen med att skrapa färg. Ett lager färg till imorgon så är den fin igen.

Sonen fyllde 27 år i onsdags. Imorgon bjuder han på middag för att fira den stora händelsen. Ska bli trevligt.

Kommentarer

  1. Skiter fågel(fan) på stolen precis när du tar kortet?

    SvaraRadera
  2. Oj, det hade jag faktiskt inte sett. Var mest fokuserad på att fånga den på bild.....

    SvaraRadera
  3. hahahaha...vilken pangbild :)av fågeln..kul att det händer lite i era liv ;) samboskap lät trevligt och Rissne är fint..själv bodde jag i Hallonsnåret brevid ett antal år 80-82 kanske det var...minnet börja svikta :) kram och hälsa!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....