Fortsätt till huvudinnehåll

Panta rei - "Allting flyter"

Yes! Mitt resultat på högskoleprovet blev som jag trodde 1,6! Det är jag jättenöjd med. Bara 5% var bättre. Borde ju räcka för att komma in på kursen jag sökt.

Apropå kursen så lyssnade vi på en av lärarna på fotomässan i lördags Göran Segerholm han är bra, han var en av lärarna på kursen i digital bildhantering. Pratade med honom efter föredraget och fick en bok signerad Kul! trevlig kunnig och ödmjuk.

Annars är det rätt intensivt nu. var i Östersund förra helgen och hjälpte Bs mamma att tapetsera om i hennes matrum Det blev jättefint. Åkte hem på måndan och var in till min mamma en sväng på vägen ner.

För ett par veckor sedan såldes ett radhus i vår förening för rekordpris. Dessutom sålt före visning så vi blev ju lite sugna men det kändes ju rätt jobbigt att dra igång nåt sånt. Men så förra veckan hade B fått veta att en av de bästa lägenheterna på Runö ska bli ledig så i onsdags ringde vi mäklaren som sålde det tidigare för att höra om det fanns flera spekulanter. Torsdag kollade vi lägenheten. Fredag var mäklaren hit och gjorde en värdering. Söndagen ägnades bl.a åt att plocka undan saker. Måndagmorgon fotografering av lgh och idag ligger den ute på Hemnet. Bäst att passa på när allt flyter på. Återstår att se om vi får sälja!

Sen har Bs bror varit här ett par dar, lite kul när vi var på mässan så ringer han till B och undrar var vi är, då är han på hotellet som ligger i samma hus som mässan. Ibland är världen liten. Dottern + pojkvännen var här på middag i söndags, kul att träffa dom också, det blir inte så ofta nu sen hon flyttat.

Idag har jag varit till naprapaten, har haft så ont i nacken, axlar och övre delen av ryggen senaste veckorna, sovit väldigt dåligt sista nätterna. Hon körde hårt med el-impuls stimulering och massage så det känns mycket bättre, gör sådär skönt-ont med elstimuleringen men det ger effekt direkt.

Panta Rei "Allting flyter" är hämtat ur Herakleitos autentiska sats: "Man kan inte två gånger stiga ner i samma flod, I samma vatten stiger vi och stiger vi icke, det är vi och det är icke vi"


Kommentarer

  1. grattis! Roligt att du lyckades så bra med provet!
    Härligt om ni får lite "nytt" flyt med :)
    kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....