fredag 6 augusti 2010

Fawlty Towers

Varsågod Sus!

Hotellet jag har tillbringat 37 nätter på hittills i Köpenhamn, och fler lär det bli. Ett trevligt charmigt hotell med trevlig personal, nära Nyhavn och kontoret. Perfekt tycker jag. Dessutom gratis internet, buffé på kvällen och kaffemaskinen funkar dygnet runt.

Fawlty Towers döpte B det till pga hur det är byggt, trappor hit och dit, och nivåskillnader i golven osv. Trånga gångar, man får backa ut ur hissen och stänga dörren för att kunna öppna dören till rummet t.ex Det är nog två hus eller fler från början. Rummen är fina, bilden ovan är från den svit jag hade senaste veckan.

När man bor i en svit så tar man en pytteliten hiss för max två personer, jättemysigt om man åker men nån man kan pussa på ;) intimt och bra. Men mindre bra när en stor tysk klämmer sig in med mig och mina väskor och jag trycker mot väggen för att han inte ska spilla ur sin överfulla temugg på mig.... och såklart gör han det, på min väska.

En liiiten "fawlty towers-varning" finns väl för en av portiererna.
En söndagkväll när jag kom dit, rätt sent, så frågade han om jag inte ville uppgradera till en svit och erbjöd mig att titta på en. Så han började på första våningen med att kolla de två första sviterna, oj, ursäkta sa han när det bodde folk i båda, nästa våning likadant, sen insåg han nog att han behövde kolla vart det var ledigt så han gjorde det.... och så skämtar han, fast jag förstår inte för det kommer en lång harang på danska som jag inte hänger med på.

Så det var lite om "mitt andra hem".


1 kommentar:

  1. Tackar för beskrivningen! Ser mysigt ut. Det där med trånga korridorer mm har jag också varit med om en gång i Köpenhamn och som den sýster jag är började jag tänka på hur det skulle bli om jag blev sjuk och skulle behöva bäras ut. Skulle de då behöva ställa båren på högkant ibland eller hur skulle de bära sig åt!? Som tur var blev det inte aktuellt.

    SvaraRadera