fredag 13 augusti 2010

Balkongen

Vi har ju ingen trädgård i sommar, första gången på jag vet inte hur många år. Konstigt nog känns det rätt ok. Men vi bor ju fint och vår balkong har blivit en oas i stället. B fixar och donar och jag njuter av växtligheten när jag är hemma. Som igår när det var 23 grader när jag kom hem vid halvåtta, det blev kvällskaffe med en liten Baileys där då.

"Monsterblommorna" dvs Änglatrumpeterna trivs även här, dom är huvudet högre än mig och fulla med knoppar. Till nästa helg kanske dom första slagit ut.

På varsin sida om dörren växer det Klockranka, ska bli fina blå klockor på dom om/när dom tänker blomma. Plus en murgröna som ska täcka väggen är det tänkt. En lykta med ljus som ger stämning i skymningen.

Syns inte så bra men bakom Änglatrumpeterna finns diverse växter, både blommande och kryddväxter. Sedan lådor med petunior mm mot framkanten.

Mot andra sidan av balkongen, där finns grillen och två änglatrumpeter till och den andra ljuslyktan.

Små söta minipetunior i hyllan.

Tomater har vi också, blir inte jättemånga, men den första börjar mogna. Vi hade några jordgubbsplantor också men dom dog när vi var i Grekland, fast några jordgubbar hann vi få.

- Skickat från min iPhone

2 kommentarer:

  1. Ni har det jättemysigt där på balkongen och ser er framför mig där ni njuter av livet en senkväll i aug...:) tomaterna hade mognat här också...jordgubbsplantorna är större än störst så får nog ta och plantera dem i ett nytt land på landet istället :).Sömnen räckte tyvärr bara en natt...men nå bättre det än inget :)
    Kramar och hälsa B
    Di

    SvaraRadera
  2. Ni har en så mysig grön oas. Jag tittar upp varje gång jag åker förbi och avundas.

    SvaraRadera