måndag 9 augusti 2010

Test av nya objektivet

Dags för lite bilder, det har varit för mycket text och för lite bilder på sistone tycker jag.

Tog en tvåtimmarspromenad ut till udden idag med min Precious (kameran alltså) för att testa det nya objektivet. Resultatet blev ett par hundra bilder och här är några av dem. En riktigt lyckad fotopromenad eftersom jag lyckades fota flera fjärilar. Dom sitter ju inte stilla...

Men först ett litet bi.

Påfågelsöga

Pärlemorfjäril

Blåvinge nåt kanske...

Kålfjäril (tror jag)

utsikt från udden...

ut mot öppna havet, min favoritplats

Svinninge marina, max zoom

Samma vy fast med min zoom
De mörka molnen hopade sig när jag kom tillbaka till grinden. Hann precis hem innan himlen öppnade sig.

Objektiv-test.
1. Normal läge dvs 18 på objektivet.

2. ca 55 där mitt gamla objektiv slutade

3. 250 Max zoom.

Kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd med det här objektivet, tack B, och glad att jag inte köpte det billigare, det hade blivit "istället för" känner jag.

Funkar för mig nu så jag kan både ta makrobilder på blommor och kryp och sen även zooma in på långt håll.

Nu är det sovdags för mig. Åkte till Köpenhamn ikväll så imorgon är det dags för jobb igen. Kan ju tyvärr inte påstå att jag känner mig speciellt motiverad att vara här. Jag vill vara hemma och kunna gå ut i skogen och plocka kantareller. Har inte hunnit det ännu. Men men det är ju bara att bita ihop och gilla läget.

Önskar alla god natt och en fantastisk tisdag.
Puss

4 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder!!!!! Fantastiskt objektiv med så många möjligheter. Må så gott i Köpenhamn, fast jag förstår att det tar emot att åka iväg vecka efter vecka. Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad kul att köpa nytt - även om det är trist när det gamla går sönder. Imponerande omfång på den gluggen, du! Och grattis till fjärilarna - själv har jag inte lyckats plåtat en enda ännu. :)

  SvaraRadera
 3. Tack! Mm tror vi kommer att trivas tillsammans :)

  Ja det var en lyckad fotopromenad, såg alla fjärilar inom ett par hundra meter + en till citronfjäril tror jag som jag inte fick nån bra bild på. Dessutom bara 200 meter hemifrån.

  SvaraRadera
 4. fantastiska bilder, riktigt fina fjärilar jag vet att de inte sitter still länge :) Tur att du har en sån go gubbe :)

  SvaraRadera