torsdag 5 augusti 2010

Singoalla


Vad rätt du tänkt,
vad du i kärlek vill,
vad skönt du drömt,
kan ej av tiden härjas,
det är en skörd,
som under honom bärgas,
ty den hör evighetens rike till

Viktor Rydberg


Igår när vi kom tillbaka till Fawlty Towers, B har döpt mitt hotell till det och det stämmer ju faktiskt rätt bra, så kom raderna ovan till mig när jag stod i hissen. Trodde det var Karin Boye som skrivit dom men så var det ju inte. Fina är dom i alla fall.

Så jag googlade och såg det var Viktor Rydberg och kom att tänka på Singoalla, har känt mig lite som henne sen jag färgade mitt hår så mörkt. Nu är jag ju varken så ung eller vacker som jag föreställer mig henne men ändå, så länge jag inte tittar mig i speglen kan jag ju få låtsas :)

Singoalla är en bok av Viktor Rydberg för den som inte vet. Jag läste den som tonåring och blev fascinerad av den och när jag började lyssna på ljudböcker för 7-8 år sen var det den första jag lyssnade på och jag tyckte lika mycket om den då.

Bilden är från en butik i närheten av Fawlty Towers.

Igår var vi på Tivoli och det var jättetrevligt. Vi åkte inga attraktioner utan gick omkring med varsin kamera och tog en massa bilder + åt en god middag. Tänkte lägga upp lite bilder men var för trött när jag kom hem men det kanske blir vilken dag som helst :)

Önskar alla en bra dag.
Puss

1 kommentar:

  1. Kan du berätta lite om Fawlty Towers, låter spännande! Har de en galen portier också?

    SvaraRadera