söndag 28 oktober 2012

Datorer och hårddiskar......

Min gamla NAS (nätverksserver) har uppfört sig lite skumt på sistone så jag anade att nåt var på gång, och sen ett par dar har den inte velat alls, och nu säger den att ena disken är Död.

Liiite jobbigt tycker jag, men som tur är ligger inga bilder där, de ligger på den nya NASen som är Raidad, dvs går en disk sönder så finns informationen kvar på nån av de andra. Så  hade jag ju inte gjort på den gamla, hade tänkt fixa det men det är så mycket jobb att flytta 3 TB data så det har inte blivit av.

När diskarna sitter i en NAS så kan man inte bara kopiera datat hur som helst så jag har ägnat några timmar idag för att lista ut hur jag ska rädda det som finns på diskarna. Håller på och skannar igenom den första och med lite tur så kommer det att funka. Håll tummarna.....

Kanske tur jag åkte till gymmet och gick en timme på gångbandet idag, bra sätt att bli av med frustration. Nu har jag dessutom förlängt mitt gymkort ett år till så nu är det bara att köra järnet. Har ju en bergsbestigning att ta itu med nästa år, bl.a.

Nu sova och jag får sova lääääänge, en extra timme tack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar