tisdag 31 mars 2015

Utskrift av bilder

För första gången på evigheter har jag beställt kopior av några bilder som jag tänkte lämna in till en fototävling på jobbet. Sent ute eftersom jag velat fram och tillbaka om jag ska vara med eller inte. Skickade iväg bilderna digitalt till fotobutiken och fick betala dyrt för att jag ville ha dom idag dessutom.

Åkte ner till fotoaffären i eftermiddags och kollade på bilderna. Besviken som tusan.

Jag förväntade mig att den skulle se ut som den nedre bilden som jag justerat i Lightroom för att få det rätt med färger, ljus etc den känslan jag vill förmedla med bilden och som jag såg det då den där fina kvällen när vi stannade vid Indalsälven i Gevåg.....


Nu är det väl inte riktigt så illa som den här bilden visar, jag fotade av den utskrivna bilden med mobilen så det är lite dålig skärpa.....

Men det som stör mig är att det är alldeles för mycket gult. Gräset ska vara grönt som på den nedre bilden. Killen i fotobutiken gjorde om det tre gånger så det här är den bästa!! Han kunde inte ta bort mera av det gula. Jag hade som tur var bilden i mobilen så jag kunde visa vad jag förväntat mig.Det killen i fotobutiken sa är att de automatiskt justerar alla bilder de får in innan de skrivs ut för att de ska bli så bra som möjligt efter som 99% (enligt honom) inte har gjort någon bearbetning av de bilder de vill ha utskrivna.

Han gjorde om utskrifterna av bilderna tre gånger som sagt utan att göra den automatiska justeringen men ändå blev resultatet inte bra. Jag kunde ju inte förvänta mig att det jag såg på skärmen eller i min mobil var det jag kunde förvänta mig eftersom min skärm inte var kalibrerad med deras skrivare. Förvisso men nånting stämmer inte. Tror jag ska ta med mig samma bild till en annan butik och se vad jag får för resultat då.

Så, frågan är då, ska jag lämna in bilden eller inte? De andra 4 är ju rätt ok med vad jag förväntat mig.

Lesson learned!
- Var ute i god tid med att skriva ut bilder.
- Välj en annan fotobutik, kom ju på vilken jag ska använda, den som mina fd kollegor som är fotonördar använder. Jag kommer INTE att anlita den i UV Centrum igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar