Fortsätt till huvudinnehåll

Veckorna går så fort....

Känns lite som om att jag inte hinner med. Veckorna går snabbt och helgerna ännu snabbare känns det som. 

En mycket bra vecka stegmässigt. Över 6 mil och 80' steg. Bra jobbat, *klappar mig själv på axeln*. Helt i linje med det jag ska göra. Lite jobbigt att komma igång men det känns bättre och bättre för varje gång jag kommer ut. En stor fördel är ju att det är så härligt ute nu. Sen hinner man prata när man går ut och går. 3 timmar i lördags och 2 i söndags + att det blev en fika på Kardemumma i lördags också.

Igår hoppade jag promenaden, kände mig så trött, somnade på bussen hem och vaknade vid Sigma så jag vinglade av bussen där för att få några minuters promenad hem. Sen ägnade jag kvällen åt bokföring och deklaration. Upptäckte i helgen att jag bokfört på fel år innan förra deklarationen så då blev det jobbigt, men nu är det rättat och deklarationen inlämnad. Tack skatteverket för att ni sparar pengar till mig, ser fram emot att de ramlar in på mitt konto 8 juni :)



Det finns körsbärsblommor i Vilda Väsby också så jag behövde inte åka till Kungsan fö att kolla i år :) Men fina som tusan är dom. 



Underbart vackert med alla vitsippor som täcker marken. Skogen förvandlas. Känner mig pånyttfödd i år och blir så glad för varje sak jag ser blommar och att träden grönskar osv. Har nog haft en känsla av att det aldrig kommer att bli vår i år. Men nu är den här. 



Vår.... det kanske är sommar förresten. Strumpor väck. Ogillar verkligen att ha sockor eller strumpor på fötterna. Har haft en kort period när det varit för varmt med yllesockar och använt vanliga sockor men det är ju så oskönt. Strumpbyxor är ännu värre. Det är nog bland det värsta plagg som uppfunnits. Därför har jag aldrig kjol eller klänning på hösten/vintern.



Kastanj kanske, hästkastanj??



Fläder? Lite gissningar på växter/buskar/träd när vi var ute och gick i helgen. 

I övrigt fortsätter jag att måla mina mandalas, men de tänker jag inte visa här fn. Vi har hälsat på sonen och svärdottern, kollat in deras nya bil och jag är ju väldigt avundsjuk på balkongen de har i sin nya lägenhet. Till helgen fyller dottern år så då ska vi gratta henne. Innan dess är det Valborg och bröllopsdag, en himla massa år vi varit gifta :) 

Over and out!

Kommentarer

  1. Himmel så vackert med träden i full blom och vitsipporna :) Här är våren inte fullt lika påtaglig :( Snöblandat regn idag.
    Älskar kommande årstid :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....