Fortsätt till huvudinnehåll

Exploring Rhodos

Igår lördag åkte vi på en rundtur runt Rhodos. Det finns en hel massa saker att se och vi har varit här flera gånger förut så det blev en recap av sånt vi sett tidigare.

Vi började i Prassonissi, sydspetsen på Rhodos som är ett mecka för vind- och kitesurfare eftersom det alltid blåser där.  Kul att se alla duktiga surfare och försöka fånga dem på bild.
Fantastiska sandstränder dessutom.




Himlen är full av kite-skärmar eller vad det heter. Fascinerande att de verkar ha sån koll och inte trasslar in sig i varandras skärmar, det gör de säkert men inte vad vi såg när vi var där.


Handtagen och fästet till en kite-skärm, antar att man behöver rätt bra armstyrka för att hålla skärmen även om den sitter fast i ett bälte man har runt kroppen.


Den här killen hoppade hur högt som helst med sin skärm.

Det blåste mest på den västra sidan igår.


När vi var nöjda med att ha kollat in surfarna åkte vi norrut på ön. Åt lunch i en liten bergsby som heter Apolakkia och kom på att där hade vi ätit lunch förut för några år sen när vi åkt runt på ön.



Vår följeslagare under dagarna på Rhodos, Nissan Pixo som verkligen får kämpa upp och ner för bergen och alla krokiga vägar vi hittar att ta oss fram på.

Sedan fortsatte vi till Monolithos som fått sitt namn av den stora monolitiska klippan. På toppen av den finns resterna av en fästning och ett kapell. Det är en vacker stig med trappor upp dit och inte så farligt som man kan tro när man ser bilden. Min justerade fotled klarade av vandringen.


En del av ruinen

Fin utsikt

Kapellet

Sen tyckte vi att vi gjort oss förtjänt av lite bad så vi åkte ner till Fourni beach som ligger nedan för Monolithos. Det blåste väldigt mycket och var höga vågor så vi stannade inte så länge.

Lite getter hittade vi också som ville? bli fotade.

Hen poserade snällt.

En liten sötnos.

Den här följde efter mig till bilen och ville nog följa med, kanske van att få nåt ätbart månntro.

Så nu är det dags att packa ihop våra saker och lämna Haraki. Inatt går flyget hem så fram tills dess blir det väl lite sol, bad mm.... vi får se vad vi hittar på.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....