söndag 12 juli 2015

Exploring Rhodos

Igår lördag åkte vi på en rundtur runt Rhodos. Det finns en hel massa saker att se och vi har varit här flera gånger förut så det blev en recap av sånt vi sett tidigare.

Vi började i Prassonissi, sydspetsen på Rhodos som är ett mecka för vind- och kitesurfare eftersom det alltid blåser där.  Kul att se alla duktiga surfare och försöka fånga dem på bild.
Fantastiska sandstränder dessutom.
Himlen är full av kite-skärmar eller vad det heter. Fascinerande att de verkar ha sån koll och inte trasslar in sig i varandras skärmar, det gör de säkert men inte vad vi såg när vi var där.


Handtagen och fästet till en kite-skärm, antar att man behöver rätt bra armstyrka för att hålla skärmen även om den sitter fast i ett bälte man har runt kroppen.


Den här killen hoppade hur högt som helst med sin skärm.

Det blåste mest på den västra sidan igår.


När vi var nöjda med att ha kollat in surfarna åkte vi norrut på ön. Åt lunch i en liten bergsby som heter Apolakkia och kom på att där hade vi ätit lunch förut för några år sen när vi åkt runt på ön.Vår följeslagare under dagarna på Rhodos, Nissan Pixo som verkligen får kämpa upp och ner för bergen och alla krokiga vägar vi hittar att ta oss fram på.

Sedan fortsatte vi till Monolithos som fått sitt namn av den stora monolitiska klippan. På toppen av den finns resterna av en fästning och ett kapell. Det är en vacker stig med trappor upp dit och inte så farligt som man kan tro när man ser bilden. Min justerade fotled klarade av vandringen.


En del av ruinen

Fin utsikt

Kapellet

Sen tyckte vi att vi gjort oss förtjänt av lite bad så vi åkte ner till Fourni beach som ligger nedan för Monolithos. Det blåste väldigt mycket och var höga vågor så vi stannade inte så länge.

Lite getter hittade vi också som ville? bli fotade.

Hen poserade snällt.

En liten sötnos.

Den här följde efter mig till bilen och ville nog följa med, kanske van att få nåt ätbart månntro.

Så nu är det dags att packa ihop våra saker och lämna Haraki. Inatt går flyget hem så fram tills dess blir det väl lite sol, bad mm.... vi får se vad vi hittar på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar