tisdag 7 juli 2015

Hejdå Lipsi

I söndags var det dags att ta farväl av Lipsi för den här gången.  6 härliga dagar har vi spenderat här. Hur många gånger vi varit här vet vi inte. Vi har tappat räkningen på hur många gånger vi ö-luffat också. Första gången vi ö-luffade och hittade hit var 2000. I början bodde vi på andra ställen också men sen har det varit Studio Galini som det heter.

Här är lite mera bilder.
Poppy, Annas yngsta dotter som jobbar hemma under sommaren med att städa rummen. Hon har pluggat några år och ska börja jobba på fastlandet till hösten.

Yannis där vi oftast äter middag om det inte blir på Teologos fiskrestaurangen. Mycket god mat och de är alltid trevliga. Åt seafood croquettte, courgette balls (zucchini) och Piperonati (aubergine i ugn) bl.a som var helt fantastiskt gott. Jag skulle lätt kunna bli vegetarian här i Grekland.

En bild uppifrån staden, härliga färger.

Här hittade vi ett renoveringsobjekt, här skulle vi kunna bo....

Finns lite att göra men väggarna är hela i alla fall.

vy från det andra rummet.

Bernt försöker gömma sig i en Bouganvilla :)

Kyrkor finns det gott om. Jag är lite fascinerad av de stiliserade träden. Vet inte vad de heter men man ser dem lite här och var.

Den här båten har legat på land så länge vi varit på Lipsi.

Vy från hamnen mitt emot vår där den stora vattenbåten brukar lägga till bl.a annat. Lipsi har inget eget vatten utan det kommer en båt och fyller på vattendammen/reservoaren.

Vackra medelhavet.

Lite mera grekiska båtar.

Lindou beach, ligger alldeles bakom där vi bor. Långgrund sandbotten.

Underbara färger på vattnet.

Nico, vår hyresvärd, ägnar en massa tid till att laga näten som delfinerna haft sönder när de äter upp fiskarna. Bekvämt att få maten serverad antar jag istället för att jaga själva.

Anna, vår hyresvärdinna, denna fantastiska godhjärtade kvinna som för övrigt fyllde år i söndags. Mycket kramande och kindpussande när vi skulle åka.

Nico och dottersonen Nikita.

Så åkte med katamaranen till Kos och tillbringade några timmar i Kos stad i väntan på färjan till Tilos. Mer om det senare.

För övrigt har vi det fantastiskt bra, solar, badar, äter gott och ser oss omkring. Bloggar inte så mycket som jag hade trott att jag skulle göra, men det kanske bara är sunt. 

Nu mot stranden.

Kalimera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar