torsdag 16 juli 2015

Petaloudes, fjärilsdalen Rhodos

Sista dagen på Rhodos så lämnade vi vårt boende i Haraki på förmiddagen och sen låg vi på stranden vid Agathi, Golden Sands som är en jättefin sandstrand, den finaste stranden vi badat på under resan. Men också mest med folk. 

Efter att ha ätit lunch där så åkte vi till Petaloudes, fjärilsdalen för att jaga fjärilar, med kamerorna. Ett jättefint och skönt ställe att vara på i värmen.

En sköldpadda simmade i dammen vid ingången till dalen, som egentligen består av två dalar, en övre och en nedre.Fjärilarna är av arten Tigerfjäril och samlas i tusentals i dalen för att para sig. När de sitter fäller ihop sina vingar ser de ut som en spindel och ser inte mycket ut för världen. När de fäller ut vingarna och flyger har de en orange del. De behöver lugn och ro när de är i dalen och man får följa snitslade vägar och det är strängt förbjudet att gå utanför stigarna eller störa fjärilar. Ändå så såg vi flera som t.ex kastade stenar, petade med pinnar eller på annat sätt störde fjärilarna för att få dem att flyga. 

Massor med fjärilar på en sten.

Det rinner en bäck genom dalen med vackra vattenfall och små dammar.

Häftiga spindelnät i ett mossigt träd.

På andra sidan där man inte kunde gå fanns en vacker mossöverväxt trappa.

En mandala ;) med en fjäril mellan dalarna :)

Vackra sten och trädbelagda gångar.

Virvlande vatten

Mera fjärilar. 

Vi försökte fånga fjärilar på bild när de flög men de är så otroligt snabba så det blev mest bara en orange suddig fläck om vi nu lyckades få med dem på bild. 
Vi störde INTE fjärilarna på något sätt för att få dem att flyga.

Så efter att ha gått i dalen ett par timmar eller så, så var jag liite besviken över att inte ha lyckats fota nån utfälld fjäril. Men men det hade varit en trevlig dag och andra fina bilder.

Sen gick Bernt på toaletten utanför ingången till den nedre dalen och jag satt mig på en bänk för att vänta på honom och hade både hans och min kamera. Lekte lite med Bernts kamera för att fota honom när han kom tillbaka.


Så råkar jag titta upp och i trädet alldeles ovanför mig satt det ett antal fjärilar och käkade eller vad de nu gör. Så vi fick våra bilder till slut och jag var väldigt nöjd :)

De är jättefina när man ser hela deras vingar och inte bara den svartvita delen.


Här är några av Bernts bilder, han hade teleobjektivet på sin kamera och tog några riktigt bra närbilder.
Vet inte om de är så vackra i den vinkeln men helt klart intressant att se.Så det var en bra dag "chasing butterflies" :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar