Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 2 i Basel

Här kommer lite bilder från gårdagen......

Lunchen intogs nere på gården, Bratwurst und kartoffelsallat. Mannen i vitt till vänster grillade korvar. Det finns en restaurang intill också med större utbud, men det var skönt att sitta ute och min tyske kollega som lär upp mig ville gärna äta korv.

Var kvar på jobbet till närmare 7, in till hotellet och lämnade av dator osv och sedan en promenad ner mot Rhen. Ca 10 minuter från hotellet.
Många fina hus och restauranger längs floden.
Taxibåt kan man också åka tydligen, får se om jag hinner testa det.
Mera Rhen.....
Många fina gamla hus, det här låg vid ett torg som jag tror heter Marktplatz.
En gatubild, stora "skynken" över gatorna.... undrar varför. Men det är rätt fint, det blir en lite speciell känsla när man går där.

Den gamla katedralen från 1100-talet. Påminner lite om La Sagrada Familia i Barcelona tycker jag.
Rådhuset på Marktplatz. Jättefint med fina målningar.


En detalj från das Rathaus.

Himlen var så vacker när jag var på väg hemåt till hotellet.

.... och en himmelsbild till....
Totalt så blev det i alla fall 9772 steg igår, det är godkänt! Av dem så var 28 minuter / 2792 aerobicssteg. När det nu inte blir nån träning....

Vädret är kanon, hade ingen jacka igårkväll när jag var ute på min promenad, så skönt.
Tillbaka till hotellet så blev det tidig kväll, var så trött. Många nya intryck och att lära sig nya saker.

Basel är Schweiz tredje största stad och har 165,529 invånare, 731,000 med förorter.

Kommentarer

  1. Bra jobbat! Syftar på alla stegen. Fast min rådgivare säger förstås att steg under träning inte räknas - steg är ju vardagsmotion, d.v.s utöver den ombytta träningen. :)

    Tack för att du visar och berättar! Det är intressant att höra lite.

    Hm. Ska väl läsa fler inlägg också...

    SvaraRadera
  2. Det är steg utom träning, läser du flera inlägg så ser du varför..... Kul att du kollar :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....