fredag 26 december 2008

En annandag jul

Today it's raining, in paradise.... som Manu Chao sjunger... han bor här i Barcelona, men vi har inte sett till honom ;)

Efter frukost gick vi till Metron vid Placa de Catalunya och åkte upp till Sagrada Familia. Då regnade det ännu mer så vi köpte varsitt paraply. Jättefina som det står Barcelona på.

I Sagrada Familia fick vi först köa för att komma in, sen stängde de tidigare pga att det var helg och så fick man inte åka upp i tornen. Det gjorde vi inte i fjol så det hade ju varit kul.

Utanför passar man på att sälja allt som går att sälja, paraplyer var gångbart idag.

Sagrada Familia är långt ifrån klar, trots att man hållit på i 125 år, pengarna man får in från inträdet går till att fortsätta byggandet.


Många fönster, kommer att bli jättefint när det kommer färgat glas i dem, allt är vitt inuti så färgerna kommer variera beroende på ljuset och tid på dygnet.

Gaudis tanke med pelarna är att man ska få känslan av att befinna sig i en skog.

En del av katedralen som är klar, där hade man en mässa när vi kom dit idag och troligtvis var det något mera under eftermiddagen så att det var därför man stängde tidigare.

Detalj från exteriören.

Vi blev inte kvar så länge där, kallt, blött, mycket folk, inte alls kul. Gick inte att ta några bilder utomhus nästan pga regnet.

Åkte metro tillbaka till Catalunya och gick och fikade istället, sen hem till hotellet där jag tog ett bad för att bli varm igen och sedan hade vi siesta.

Middag måste vi ju ha i alla fall så vi gick ut vid halvniotiden, tänkte gå till ett ställe en bit bort, men det regnade och blåste så till slut gick vi tillbaka och åt på kines-restaurangen tvärs över gatan. Sen hem till hotellet och där var det så mycket folk överallt så det blev ingen night cap heller.....
En bild på mitt paraply efter att ha gått ca 200 meter från hotellet.... ingen vidare kvalitet på det inte..... det klarade inte vindarna som böjde pinnarna åt fel håll...

Nu är det sovdags, ska visst regna imorgon också men inte lika mycket. Får se vad vi ska hitta på då, beror ju lite på vädret.

Antal steg idag: 8978.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar