tisdag 23 december 2008

Tisdag i Barcelona

Vårt hotellrum, jag ringer till försäkringsbolaget innan vi går ut. Men man får ingen ersättning om man inte blivit rånad eller nerslagen, eller också måste man ha märkt när det hände.... trots att vi har en extra reseförsäkring....

Idag var det Picasso-muséet som stod på agendan, mycket intressant, dels har de en permanent utställning med tavlor och skisser från hans tidigaste år och framåt sedan en speciell utställning som handlar om hur han utvecklades som konstnär runt 1920-talet och använde de tavlor han gjort förut och gjorde nya varianter med mera kubistisk och naiv stil som han är mest känd för.

Mycket intressant, jag har fått en helt annan förståelse för hans konst, och hur man kan se symboliken i hans tavlor. Har hittat en favorittavla också som jag har köpt en liten reproduktion av som ska få pryda väggen hemma. La Salchichona målad bara med små färgduttar, förutom ansiktet.

En fika blev det på det här stället som vi var in på några gånger förra året, där man kan få en riktigt god espresso eller cappuccino.
Vandrade runt i de gotiska kvarteren, mycket folk, julmarknad, hade ingen lust att ge mig in där. Det var mycket folk överallt, dags att inhandla de sista julklapparna kanske.....

På ett torg fanns en julkrubba i naturlig storlek....

Palau de musica, tror jag det heter, konserthus. mycket speciell byggnad, massor med fin mosaik utanpå. Det var inte öppet så vi kunde inte gå in och titta.

En detalk av mosaiken, mönstren är typsiska för Barcelona.

För övrigt en bra dag, Bernt har köpt en ny plånbok :) + ett nyckelband att sätta fast den med.

Antal steg idag : 13618
Igår blev det: 25048 steg!!!
I söndags: 9245 steg

Så jag har lite ont i fötterna och känner mig lite stel i benen.

Ikväll intogs middagen på Cellar de tapas, en syster-restaurang till Llonja de tapas där vi åt ett par gånger förra året. Mmmm så gott!

Imorgon är det julafton :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar