måndag 22 december 2008

Måndag i Barcelona

Efter att ha sovit rätt länge och ätit frukost gick vi ner för Las Ramblas, massor med människor, föräljare, restauranger och ett härligt gytter.

En fantastisk dag, toppenväder, kan inte bli bättre....

Där finns det också en massa levande statyer, många väldigt skickligt sminkade som de ovanför. För en liten slant så rör de på sig eller så kan man bli fotograferad tillsammans med dem om man vill.... det ville ju inte jag då... Räcker med att titta och fota för min del.

En bit ner på Las Ramblas finns den stora marknaden, där man säljer allt, kött fisk, fågel frukt godis osv.
Läckert med så många sorters godis.....

Nere i hamnen står Columbus staty på en stor pelare, man kan åka upp i den och titta på utsikten 60 meter upp. En vy över hamninloppet. Från tornet man ser mitt i bilden kan man åka linbana över till Mont Juiac och titta på Olympiabyn, muséer och annat eller bara njuta av utsikten.
En vy mot Las Ramblas.

Vi åkte inte linbana upp till MontJuiac utan tog bergbanan istället, sedan gick vi till en restaurang och åt tapas och drack ett glas vitt vin.

Utsikten från restaurangen mot båthamnen och Aquaria mm


Så här nöjd var Bernt när vi satt där och njöt av utsikten.

Tyvärr så var han inte lika nöjd en stund senare när vi skulle betala notan och han upptäckte att hans plånbok var borta. Troligtvis har den försvunnit ur hans jacka som hängde över stolen när vi satt där. Såååå trist.
Så nu har vi ägnat tid att ringa banken, polisen och spärra Bankkort och körkort. Som tur är så hade han plockat ur alla andra kort ur plånboken, men det är ju en massa besvär ändå och sedan blev han ju av med de Euro han hade i plånboken.
Dessutom så är ju varken B eller jag speciellt ovarsamma men de är skickliga. Men men det är en ny lärdom.

Nu ska vi gå ut och se om vi hittar en ny plånbok till Bernt och äta middag.

1 kommentar:

  1. Förutom det urtrista att Bernt blev av med plånboken verkar ni haft en härlig start på resan. Maten ser väldigt god ut! Kul att du bloggar under vistelsen! Här snöar det vidare så efter tövädret är det vitt o fint igen. Ha det gott o hälsa Bernt!

    SvaraRadera