fredag 1 januari 2010

Årets första promenad..

God fortsättning på det nya året och decenniet. Efter en lång sovmorgon och sen frukost/lunch så åkte vi ut till Runö för att se om det gick att gå ut till udden.

Jag mår så bra när jag går där, och idag har jag känt mig så lycklig och tillfreds med allt. Såna dagar ska man njuta av och sedan spara i minnet för att kunna ta fram andra dar.

Näsudden som den egentligen heter, blev naturreservat förra sommaren och det är bra, det finns många som gärna skulle se att det bebyggdes även där, alla vill ju bo vid havet... även jag men jag skulle nog inte ha råd att köpa nåt hus där.

Flera som var ute där så det var upptrampade vägar, populärt ställe för hundägare dessutom, mötte tio hundar bara på första sträckan, fast då står ju en kollega till B för hälften av dom.

Klockan var ungefär halv två när vi kom till skolan och solen stod lågt redan då. Ca 7 grader kallt och så fint med snö. Helt ok när det minusgrader, får gärna fortsätta vara det.

Torkat gräs i snön, fint tycker jag.

Med varsin kamera i näven tog vi en massa bilder, kollar man på bilden ovan ser man min hand i objektivet, när jag fotar B.

Fina träd vid Palme stenar, eken till höger och alla slånbärssnår i bakgrunden.

Utsikt mot havet från stigen på baksidan av udden mot Svinninge.

Tomt i Svinninge marina, alla båtplatser ligger tomma.

Efter promenaden gick vi hem till Bs kollega och man som bor ute på Runö och fikade, kul att träffas, länge sen sist. I alla fall jag, B träffar ju sin kollega på jobbet.

Nu har vi ätit en god middag och nu blir det tv-kväll, På Spåret, Olycksfågeln och Oceans Twelve tror jag det blir.

Imorgon bär det av norrut till kalla Jämtland, fast det är väl nästan tö där nu när temperaturen har klivit över -20.....

Ha det gott.

2 kommentarer:

  1. Lika fint som på sommaren, och härligt att ni får njuta av den fina udden! Är underbart att läsa att du har det bra, och ta det lungt uppöver eftersom det snöat ordentligt och är halt. Kram på er//D
    ps..god fortsättning! ds

    SvaraRadera
  2. Vackra bilder du (ni) tar. Snö och solsken är härligt. Värre när det börjar töa och blaska. Men i gengäld vet man att den härliga våren är på väg då.

    "Carpe diem"

    SvaraRadera