tisdag 5 januari 2010

Kallt och regnbågar...


Kylan håller i sig, -24 nu har varit kallt hela dan. Såg två regnbågar idag, kan inte påminna mig att jag sett det på vintern förut. Lite svårt att fånga dom på bilden men till vänster är den ena. Till höger exploderar solen, så det är väl därför det är så kallt.

Vi åkte till Triconor för att handla strumpor, men det var stängt. Tråkigt, men vi får göra ett nytt försök på torsdag innan vi åker hem istället.

Åkte ner på stan istället, kallt som attan, men man kan ju gå in i affärer emellanåt.Hittade en fin topp på rea, halva priset, så det blev ungefär normalpris då för de jag brukar handla. Jättenöjd.

Fortsatte bort till Stortorget med den omdiskuterade dyra stenbeläggningen, jag tycker det är rätt ok.
Sen blev det fika på Törners, ett av Östersunds anrika kaféer/konditorier, har legat på samma ställe sen det grundades på 50-talet. Mycket folk och gott fika och dessutom Rättvisemärkt kaffe.

Tror det får bli en tidig kväll för mig, trött och ont i kroppen, ingen förkylning på gång hoppas jag, kanske går över om jag sover.

2 kommentarer:

  1. Tror att det kan ha varit såna bisolar om det var på båda sidor av solen. Stog om det i ÖP härom dagen. Normalt är de inte så utdragna, som pelare, utan mer som runda solar. Vi såg också såna regnbågspelare = bisolar (?) för drygt en vecka se, häftigt fenomen!
    Ta det lugnt på resan neröver!

    SvaraRadera
  2. Aha, ja det var på båda sidor om solen. Såg riktigt häftigt ut. Intressant fenomen och dessutom vackert.
    Ha det så bra, vi får försöka ses nästa gång istället.

    SvaraRadera