Fortsätt till huvudinnehåll

Danske flåde 500 år

Så då kör vi lite båtar dagen till ära, det är firande i flera dagar nu. Det var musik-kårer och saluter i dag pga av det. Såg och hörde lite av det eftersom kontoret ligger vid hamnen.

Drottningens båt Dannebrogen, pyntad med flaggor dagen till ära.

En av segelbåtarna som brukar ligga i hamnen.

Jättestora militärbåtar, imorgon får man gå ombord på dom, kanske ska passa på att göra det.

De två segelbåtarna som också hör till marinen ser pyttesmå ut jämfört med den gigantiska militärbåten.

En fantastiskt fin båt, skepp eller vad det nu heter, låg vid hamnen idag.

Detalj från aktern av båten ovan.

Sen när jag ledsnat på alla fartyg, båtar, whatever så gick jag upp till Kongens Have, populärt ställe massor med folk överallt på gräsmattorna.

Rosenborgs slott ligger där.

En massa bilder på rosor förstås, här är några av dem...

Rosa, fina....

Åsså lite fler oranga, me like.

För övrigt blev det en rätt bra dag trots att jag kände mig så omotiverad. Kul att träffa lite folk som kom tillbaka från semestern idag + lite annat trevligt. Fick veta att vi ska flytta också, tror det blir sjätte platsen sen jag kom hit i april....

Har mitt lila rum på hotellet som jag haft förut, ingen svit alltså, och imorse kom jag på varför det är bra med en svit, trots att jag inte utnyttjar tv-rummet. Man slipper bli väckt före sex när dom kommer och tömmer sop-containtrar eller vad dom nu gör. Är ju varmt så jag har fönstret öppet. Fast jag gillar ju det här rummet.

Nu sova, imorgon är en ny dag kanske kan hitta nåt nytt att fota om inte annat ;)

Kommentarer

  1. Jag följer ju din blogg, så roligt att läsa den :) Nu när du "bott" i Danmark så länge så kanske du kan uttala
    "rögröt med flöde"? Det kan jag :)
    //Monica

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Nja jag vet inte om min danska utvecklas så mycket, pratar mest engelska på jobbet, även med danskarna. Men dom brukar ha flöde-kartoffel på hotellet så det kan jag säga :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Periocular dermatit

Jag har haft utslag runt ögonen sen i våras och har smörjt med kortisonsalva eftersom det var det som min husläkare skrev ut. Det har inte blivit bättre utan varit kliigt, rött och irriterat. Inte så kul heller även om det inte synts så väl tack vare glasögonen. Har trott det varit allergi och eksem och provat att utesluta olika livsmedel men inget har hjälpt. Gjorde ett allergitest också som inte visade nåt. Förra måndagen fick jag nog och tänkte boka en tid hos husläkaren men valde istället att utnyttja jobbets sjukvårdsförsäkring och fick en tid samma dag hos en hudläkare samma dag. Han tittade på mina utslag och sa att det är inget eksem eller allergi utan något som heter Periocular dermatit. Intressant fall dessutom eftersom jag har det mesta runt ögonen, vanligast runt munnen och då heter det Perioral dermatit. Han fotade mina utslag för att använda i utbildning. Tyvärr så vet allmänläkare sällan vad det är och skriver ut kortisonsalva vilket bara gör det värre. PD är

Gardiner

När vi beställde växthuset köpte vi till solskydd som ska reflektera värmen och ljuset. Men den kändes rätt tråkig så det fick bli spetsgardiner från IKEA istället. Vi använde vajrar som vi spände i taket och på väggen där taket börjar. Satte fast gardinerna med klämmor och hängde på vajrarna.   Så här blev det. Superbra tycker jag, är så nöjd. Både mysigt och skyddar mot solen.  Inifrån växthuset.  Utifrån ser det ut så här. Vi har redan tillbringat ganska många kvällar här med ett glas vin och bara njutit. Så härligt när något blir så bra som man tänkt sig. Plantorna verkar också trivas och växer som tusan.

Mina nya glasögon då....

Jag är nöjd :) Ser bra dessutom.....