söndag 26 december 2010

Juldagagen - Sagrada Familia mm


Duvor kan ju vara lite fina faktiskt....

på Placa de Catalunya finns hur många som helst, försäljare som säljer mat till dom och såklart folk som matar dom. Men samtidigt tycker jag det är lite äckligt också. Bernt håller nog med efter att en duva bajsade på honom på julafton, i håret och på handen... yek


 man kan få dom att äta ur handen om man vill..... 

Igår, dvs juldagen tog vi tunnelbanan upp till Sagrada Familia, hur mycket folk som helst där, jättelång kö för att komma in men de betade av den rätt snabbt. Ovan ett collage av de fina dekorerade fönstren.  Färgerna skiftar mellan de olika delarna som symboliserar t.ex vatten, har inte läst på så jag kan dom inte. Njuter av att dom är så vackra så länge.

 Färgerna från fönstren speglas i piporna på orgelpiporna.

 Lite bilder från interiören, när vi var där för två år sen så var hela den stora salen fylld med byggnadsställningar så det var fascinerande att se att det hänt så mycket. Dekorationer i taket, golven ett altare mm. Vi hade ju skämtat om det innan att vi skulle se om det hänt nåt sen sist men trodde ju inte att vi skulle kunna se det.

En detalj från porten, den beskriver Jesus sista dagar.


Exteriörbilder, den är imponerande och full av symboler och inskriptioner. Att kunna designa den som Gaudi gjort och dessutom få sponsorer som började bygga den. Men det var ju tur den är verkligen häftig.

Efter Sagrada åkte vi gotiska kvarteren och tittade, märktes att det var helgdag för det mesta var stängt både matställen och affärer. Till slut hittade vi ett bra ställe och åt en jättegod paella med fisk och skaldjur.

Tillbaka till hotellet blev det en lång siesta för vi somnade båda två, det tar på krafterna att vara ute och gå 5-6 timmar om dan, som vanligt när vi är ute alltså. En jättesen middag blev det, men vad gör väl det, vi är ju lediga. 

1 kommentar:

  1. Du har blivit jätteduktig med kameran, men övning ger färdighet! :) speciellt bilden där duvorna är ser ut som den spottade vatten... coolt skärpedjup med.

    SvaraRadera