onsdag 14 april 2010

Bussåkning mm

Eftersom jag bor på ett hotell långt ifrån jobbet den här veckan så åkte jag ju taxi när jag skulle åka till taxi första dan. Du kan ju åka buss sa min spanska kollega och sagt och gjort, så igår fick jag ett klippkort av henne med ett klipp kvar så jag åkte till Kongens Nytorv och klev av där. Sedan gick jag hela Ströget ner till hotellet.

Affärerna stänger tidigt, de flesta stänger 18.00 så vill man handla nåt får man gå tidigare från jobbet. Fast å andra sidan så är det rätt tomt här när klockan blir fem. Inte som man är van vid hemifrån då.....

Imorse skulle jag också åka buss, ta buss 15 eller 1A sa min kollega och då trodde jag hon menade från Rådhuspladsen men det gjorde hon ju inte visade det sig. Hittade inte de hållplatserna i alla fall. Frågade en busschaufför och han sa att jag kunde ta 6A så jag klev på en sån buss för att fråga, då kör chauffören iväg och ungefär samtidigt konstaterar jag att den kör åt fel håll, så det var bara att kliva av vid nästa hållplats och gå tillbaka.

Kollade kartan och såg att jag kunde ta en annan buss istället 26 och den funkade alldeles utmärkt. Men det var ett litet morgonäventyr.Eftersom jag inte hittade rätt buss så blev jag sen till morgonmötet, fast det är tre möten samtidigt så jag alternerar mellan dom, kan ju alltid säga att jag varit på nåt av de andra om nån frågar ;) I varje fall, eftersom jag ändå var sen så gick jag längs kanalen ner mot kastellet, det är knoppar på pilen? eller vad det nu är för träd.

Kyrkan som står där är fantastiskt fin, kan se den från mitt kontor när jag kollar ut. Ska gå närmare och ta en bättre bild nån dag.

Annars känns det faktiskt rätt bra att vara här, projektet känns rätt kul och idag har jag ju tom varit lite produktiv för första gången, så det känns bra. Tråkigt att vara borta på kvällarna fast jag kan ju faktiskt ägna dom till mina studier, när jag har en bättre internetanslutning än jag har på hotellet jag bor nu vill säga. Men där tänker jag ju inte bo igen.

Nu är det snart dags att gå hem, eller hem och hem, lämna kontoret och fundera vad jag ska hitta på ikväll.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar