torsdag 29 april 2010

Sköna maj välkommen.....

En riktig vårdag i dag, 18 grader varmt ute och sen syns nästan hur björkarna ute blir grönare för varje gång man tittar på dom. Vitsipporna blommar för fullt utanför här. Så fantastiskt fint.

B fick ryggskott imorse men han gick till jobbet ändå, men kom hem till lunch för då funkade det inte längre. Försökte få tid hos nån naprapat men det var ju kört en dag som den här.

När jag åt frukost, så kände jag nåt hårt, då rasade en tand, ringde direkt till tandis och fick komma två timmar senare, men det blev bara lite övertäckning på den, det blir en krona så småningom. Men det är ju en tand som jag funderat att göra nåt åt eftersom den är så missfärgad av en gammal amalgamfyllning. Så det blir nog bra.

En lugn kväll hemma, inga majbrasor eller nåt. Fixade lite god middag istället på vår 28:e bröllopsdag. Köpte en brännare förra helgen då den skulle testas idag tänkte jag. Så det fick bli Crema Catalana som jag har ätit på julafton de två jularna vi varit i Barcelona.

Här är dom färdiga för att ställa in kylen. Skillnaden mellan crema catalana och creme brulee är att crema catalana gör man på spisen och creme brulee gräddar man i ugn.

Sedan var det dags för det spännande momentet att bränna sockret ovanpå. Blev bra fast det krävs nog lite mera träning, det blev nästan lite bränt men smaken var det inget fel på.

Hittade en anteckningsbok där jag skrivit ner Coués lag:

"När viljan och fantasin drar åt olika håll vinner alltid fantasin. När viljan och fantasin drar åt samma håll får vi en fantastisk kraft och styrka."

Nåt att fundera på.... vilka resurser vi har om vi bara utnyttjar dom rätt.

Önskar alla en fin valborg och en skön början på maj.
- Skickat från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar