måndag 31 maj 2010

Förgätmigej

Här sitter jag mitt i natten på ett hotellrum i Köpenhamn, borde ju sova men tänkte dela med mig av ett par bilder som jag är mycket nöjd med. Kameran vi köpte förra helgen, Sony A500 är min nu. B köpte en egen, fast A550 vi insåg ju att det inte skulle funka med delad vårdnad närjag är i Köpenhamn på veckorna.
Det är bara sååå kul att fota. Har ju använt min lilla kompaktkamera fram till nu och den funkar bra och tar jättebra bilder men jag jag vill lära mig mera. Det är ju en av delarna i fotokursen jag går på distans nu också.

Mycket foto har det blivit i helgen, idag (läs söndag) var vi ute på udden i nästan fyra timmar och tog massor med bilder.

Jag gillar ju att fota blommor och här har jag använt makrofunktionen på kameran, jag fotade förgätmigej, och alla vet väl hur små dom är. Här är ett stort monster på väg över blomman.

En bild till, häftigt att man kan få sån skärpa. Jag är både jättenöjd och imponerad över kameran. Vi kan nog hitta på en hel del tillsammans. Hoppas hinna till Botaniska här i Köpenhamn i veckan men då får det ju sluta regna.

Nu sova. Önskar alla en fantastisk vecka.


5 kommentarer:

 1. Så läckra bilder! Visst är det roligt att fånga det lilla så där. Ska försöka hitta macrot på min kamera också.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder! :) roligt att du fått ensam vårdnad nu! kram och ha en fin vecka i köpenhamn!/D

  SvaraRadera
 3. Hehe, det ser ut som att du och jag har liknande fotointressen. :) Grattis till nya kameran! Vi kanske skulle fotopromenera ihop någon gång? Om du återvänder till hemlandet vill säga...

  SvaraRadera
 4. Tack för era kommentarer. Jättekul med en egen systemkamer.

  @Sus - jag använder "blom-läget" borde funka lika på din kamera.

  @Mia* - gärna, vi kan ju krypa i rabatterna tillsammans som jag sett att du brukar göra ;)
  B tog bilder på mig igår när jag låg i gräset för att få bra bilder på små Bellisar.....

  SvaraRadera
 5. Aha, var det så enkelt, blom-läget brukar jag också använda! Då kan jag ju redan!

  SvaraRadera