tisdag 25 maj 2010

Lite Köpenhamnsbilder

Tillbaka i Köpenhamn igen. Åkte ner igårkväll och bor på "mitt" hotell. Fick ett hörnrum även den här gången, men mindes fel på våningarna så det här rummet är inte lila....

Nya precious A500 fick följa med mig hit, så det blir nog en del fotande, har redan tagit över 300 bilder med den.

Idag på jobbet kom min teamleader och frågade om jag var intresserad av foto, han hade sett kameran på mitt bord imorse. Han och några till brukade gå ut tillsammans sista onsdagen varje månad och fota så imorgon är det dags igen så han undrade om jag ville följa med. Klart jag vill. Jättekul!

Min väg till jobbet var beströdd av rosa körsbärsblad, eller om det är äpple. Dom är i alla fall fina även på marken.Magnoliorna blommar fortfarande. Så fina...

Hittade en till som jag inte sett förut. Svårt att få några bra bilder för att det blåste så mycket imorse. Fick ju dessutom klättra upp på en mur för att nå dom.

I väggen till Maersk har de miniatyrer av sina båtar. Den här är en modell av deras största, och världens största containerfartyg.


Utanför ligger det här fartyget som jag tror är drottningens båt.

På väg från jobbet blev det en annan väg, och lite av vad jag såg på vägen....

Stenbeläggning utanför slottet.

Ett fint staket

Fönsterdekorationer

Det finns många fina hus här tycker jag.

Underbara färger på husen på en innergård.

Förra veckan undrade ju jag vad dom höll på med när de klädde in huset i tyg. De svarta var alltså fickor som de fyllt med blommor.

Ett pågående projekt alltsåEfter ett besök på Magasin så gick jag "hem" till Nyhavn. Det är så fina färger på husen där.

Letade igen min stegräknare och har använt den idag. Ca 10700 steg idag. Jättebra, som jag misstänkt så går jag rätt mycket när jag är här. Så det finns ju fördelar med att vara deporterad.
Fast allvarligt talat är det rätt ok att vara här förutom att jag helst vill vara hemma då och inte tycker om säkerhetskontrollen på flyget.

3 kommentarer:

  1. vilka fina bilder, och visst är det härligt att ströva omkring och bara njuta av allt vackert man ser.

    Jag kunde tänkt mej att sitta nere i Nyhavn och tagit en öl en dag som nu, bara fått koppla av från livet en stund :) kram och sköt om dig!
    /Di

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder! Fortsätt så (att lägga upp så många)!

    SvaraRadera