lördag 22 maj 2010

Sååå söt

En fantastisk fin dag, sol och minst 24 grader varmt. Vi åkte ner på byn en sväng och handlade lite. Hittade en jättefin klänning, jag som inte haft klänning på flera år. Kanske passar när jag ska på logdans om et par veckor....

Handlade en massa växter och fina krukor till balkongen så den kommer att bli jättefin när allt växer och blommar.

När vi kom hem igen satt vi på balkongen och då ser jag ett rådjur på gräsmattan utanför huset och inte nog med det, hon har ett litet kid med sig. Kidet såg inte ut att vara så många dar.

Sen kom en granne ut från huset bredvid och då blev mamman störd och lämnade sitt lilla kid. Så gör dom ju för att avleda uppmärksamheten, kidet ligger kvar och spelar död tills mamman kommer tillbaka. Kollar man noga ser man det lilla kidet på bilden ovanför.

Kidet lade sig ner och sov två meter från vägen så jag smög fram och tog några bilder, så otroligt söt.
En till.... Efter en stund så flyttade det på sig och la sig där det var lite längre gräs där det syntes mindre. Efter ett par timmar när det lilla knytet började gny kom mamman tillbaka och hämtade sitt lilla kid och de gick tillbaka in till skogen. En granne sa att hon gjort likadant igår, lämnat det och sen kommit tillbaka ett par timmar senare och att hon dessutom har ett kid till.

Fantastiskt att få se ett så litet fint kid. Rådjuren är ju inte speciellt rädda av sig, Det brukar gå 3-4 stycken utanför här.

Här är en bild på vår balkong.

För övrigt är livet rätt bra. Njuter av värmen och att det är så fint ute när allt grönskar. Lika fascinerande varje år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar