tisdag 7 augusti 2012

Böcker, Togo mm

Tre böcker jag läst/lyssnat på i sommar som alla tre är bra och på så olika sätt.

Ängelns lek är andra boken av Carlos Ruiz Zafon, den första heter Vindens skugga och den blev jag nästan lite kär i. Har hört så många sen som också tycker om den. Ängelns lek, är lite mera mystisk och utspelar sig också i Barcelona, bara det är ju en höjdare. Jag hade lyssnat på halva boken men kommit av mig i boklyssnandet, sen köpte Bernt den för att ha som reseläsning i Grekland, så då läste jag den andra halvan. Första gången på närmare tio år som jag läst en bok och det känns jättebra.

Eftersom jag kommit igång med läsandet så ville jag ha nåt mera att läsa efter Ängelns lek, så då hittade jag den här på ett ställe vi bodde på i Grekland. En riktig feelgood bok, rätt förutsägbar i handlingen men väldigt inspirerande med alla hattar och beskrivningar. Den boken hade jag troligtvis inte läst om jag inte hittat den där, sen blev den kvar på nästa ställe vi bodde på :) det funkar så....

Den här blev jag nyfiken på, utspelar sig i reklambranschen och det är två parallella historier om David, huvudpersonen. så kapitlen delas upp i före och efter så man måste få veta vad som egentligen hände då som förändrade allt, och så det mystiska hotellet Tabula Rasa också.... Den har hållit mig vaken om nätterna. Gillar den skarpt.

Det värsta med att lyssna/läsa riktigt bra böcker är att de tar slut och sen ska man hitta en ny som är lika bra.... vad ska jag läsa/lyssna på nu? Nån som har nåt tips?

Apropå Togo då.... Igår ringde Bernt mig på jobbet och berättade att han skulle åka till Togo ett par dar, jag lät nog lite förvånad för jag funderade vad han skulle göra där..... dessutom associerade jag Togo till Västindien, fast det var nog Tonga jag tänkte på då, Togo ligger i Västafrika. Men han skulle till Tobo som ligger betydligt närmare :) 

Annars är det mest fokus på jobbet känns det som, mycket att göra och jag misstänker att projektet blir förlängt. 

Ska ta tag i träningen snart igen nu när min rygg/höft är bra igen. Misstänker att det hände nåt när jag ramlade i Aten men två besök hos naprapaten har fixat det. 

Känns lite konstigt att vara ensam hemma i två dygn efter att Bernt och jag har varit tillsammans 24/7 under de senaste fem veckorna. 

Nu sovdags. Kalinichta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar