lördag 17 november 2012

Foto-time

I torsdags var jag på fotokurs som fotosektionen på jobbet ordnat. Temat var naturfotografering med Magnus Lindbom som lärare. Han håller kurser och workshops i naturfoto och jobbar heltid med foto.

Mkt intressant där han började med att gå igenom tekniken hur han jobbar och val av optik, bländare, skärpedjup osv. Andra delen handlade om bilder, ljus, komposition, beskärning osv där han gav exempel med sina egna bilder, hur han tänkt osv.

En jättebra kväll. En gång till om två veckor och tills dess ska var och en ha tagit två bilder på temat enkelhet och minimalism.

Eva, en duktig fotokollega som ordnat kursen föreslog att vi som ville skulle träffas 7 imorse ute på udden för att ta bilder till hemläxan. Passade mig utmärkt att gå ut på "min" udde så jag hakade på.

Gick ut vid 7 för att fånga ljuset när solen gick upp vid kvart i åtta och var ute till 11. Har inte kollat om nån bild blev bra ännu. Har lite problem med kameran att färgerna slår över mot magenta. Det har varit så sen den var på lagning så jag måste nog lämna in den igen. Det går ju iofs att justera vitbalansen i efterhand i t.ex lightroom men så ska det ju inte vara.

Känner mig faktiskt lite peppad att fota igen. Har inte gjort det på ett tag. Fotar mest med iPhonen, som bilden ovan. Kanske återkommer med nån bild från dagens skörd om jag är nöjd med nån ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar