tisdag 20 november 2012

Psykopater

Har lyssnat på två bra böcker nu på sistone, det enda de har gemensamt är att de båda handlar om psykopater men de är så olika. Den ena är fiction och den andra en verklig berättelse.

Den första är Återvändaren av Dan Buthler och Dag Öhrlund, mina absoluta favoritförfattare. Blev så glad när jag såg att de kommit ut med ännu en bok om Christopher Silfverbielke, tredje boken om honom. Han är riktigt vidrig person som hämnas oförrätter hämningslöst och dessutom är charmerande rik och smart. Men ändå kan man inte på nåt sätt låta bli att tycka om honom och på andra sidan kriminalkommissarie Jacob Colt som gör allt för att fånga Silverbielke, som är efterlyst för flera mord. Bra uppläst av Stefan Sauk dessutom. 

Den slutar i en cliffhanger, men det är bara att ge sig till tåls tills i vår när fortsättningen kommer.

Den andra boken När mardrömmen blev sann av Glenn Forrestgate, är författarens egen berättelse, om hur han under flera år blev misshandlad och trakasserad av sin flickvän Melinda. Det är en skrämmande historia han berättar, hur svårt det är som man att bli tagen på allvar för att han blir misshandlad. Det finns kvinnofrid men inte mansfrid. Han tar till väldigt drastiska åtgärder för att komma undan Melinda, som förföljer och trakasserar honom så att han idag lever under skyddad identitet. Boken är bra skriven och gripande så det är svårt att sluta lyssna när man börjat. 

1 kommentar:

  1. Tack för tipsen om spännande böcker lagom till jul och fina broderier :-) Kram

    SvaraRadera