tisdag 2 november 2010

Funderingar

Har sett två personer på tv på sistone som jag fascinerats mycket av. Den första var mamman till de två barn som dödades av en tysk kvinna som det stått mycket om i tidningen. Det var en intervju med henne i GWs nya program för nån vecka sen, jag beundrar henne som orkar gå vidare som hon gör och vara så vad ska man säga, förlåtande.

Samma sak med den norske mannen som var med på Skavlan i lördags, hans pappa som var polis blev mördad under ett rån. Han hade träffat de som dödade hans pappa för att förstå och samma sak där, hur kan man vara så förlåtande.

Fast man kan ju till stor del välja själv vad man vill känna och låta påverka en. Hat förstör ju mest för en själv. Som en kollega sa idag, att om man ler så blir man glad, och påverkar ju dessutom andra.
Jag har känt mig så lycklig och glad två dagar och försökt hålla kvar den känslan hela dagarna. Kanske är all healing jag fått på sistone som gjort det, härligt är det i alla fall. Känner mig fylld av kreativitet, bara för lite tid och att jag vill göra allt på en gång.

Inatt går vi över till sista fasen i Maya-kalendern, Himmel 13 = dag 7 i den Galaktiska undervärlden. Maya-kalendern sträcker sig till den 28 oktober 2011, vad händer sen? Enligt Maya så ska en ny värld skapas, Gaia Harmonica under denna sista period, med en högre medvetandenivå och ett enhetsmedvetande för att skapa en ny tid av fred och samförstånd i en bättre värld. Ska läsa på lite i boken Mayahypotesen som jag köpte för många år sen. Mayakalendern och Mayafolket är i vilket fall intressanta att läsa om.

Nu sova. Natti!

2 kommentarer:

 1. Och är det så att förlåta är för svårt kan man kanske försonas med det som varit. Allt för att själv må bättre, inte kämpa emot hela tiden.
  Förut blev jag mest arg och tänkte "vilka slym". Nu blir jag mest bedrövad och förundrad över hur det klan bli som det blir. Vad har gjort detta?
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Mmm världen blir en bättre plats om vi alla är lite förlåtande.

  Vi känner ju dessutom inte till andras motiv till att dom handlar som dom gör och att det är inte vi som ska döma. Varje människa gör så gott dom kan just då. Kanske inte blir så bra alla gånger men det kanske inte gick att göra på nåt annat sätt just då.

  Det är så jag försöker tänka.
  Kram på dig med Sus

  SvaraRadera